«Bienes historie»

Norsk bestselger solgt til Hollywood

Suksessen til forfatter Maja Lunde fortsetter.

BLIR VISUALISERT: Maja Lunde har solgt rettighetene til Bienes historie til produsentene i Anonymous Content. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLIR VISUALISERT: Maja Lunde har solgt rettighetene til Bienes historie til produsentene i Anonymous Content. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Film og serieprodusenthuset Anonymous Content, har kjøpt rettighetene til den norske forfatteren Maja Lundes bestselger «Bienes historie», melder NRK.

- Dette føles for godt til å være sant, sier Lunde til kringkasteren, som skriver at Lunde har hatt flere tilbud på bordet de siste åra.

Hun var derimot ikke i tvil når Anonymous Content kom på banen.

- Flere av produksjonsselskapene har vært veldig gode, men det har ikke føltes riktig. Det er som å vente på den rette. Det er veldig gøy at de vil lage en TV-serie av boken, sier forfatteren, sier hun til NRK.

Stort selskap

Hollywood-firmaet er svært anerkjent og står blant annet bak seriesuksesser som «True Detective», «Mr. Robot» og «13 Reasons Why», samt Oscar-filmene «The Revenant», «Spotlight» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn».

Maja Lunde (1975) har bakgrunn som manusforfatter for tv, og har skrevet flere barnebøker.

Hun debuterte som forfatter i 2012 med «Over grensen», en spenningsroman for barn. I 2014 ga hun ut ungdomsromanen «Battle», deretter ga hun ut bøkene «Verdens kuleste gjeng 1 - Sceneskrekk» og «Verdens kuleste gjeng 2 - Kokkekaos» i 2015. Lunde har solgt over én million bøker på verdensbasis.

Ville overkomme maktesløsheten

«Bienes historie» var Lundes første voksenbok, og kom også ut i 2015. Lunde har overfor Dagbladet beskrevet boka som en klimaroman, som handler om hva som skjer med verden hvis biene forsvinner og plantene ikke lenger blir bestøvet.

- Jeg kan bli utrolig trist av å tenke på at mine barn kan vokse opp i en ødelagt verden. Jeg har lest min del av klimarapporter som research til bøkene og det er jo ikke noe lystig lesning, sa hun til Dagbladet.

At Lunde er oppriktig bekymret for framtida, var en av drivkreftene bak skriveprosjektet.

- Jeg skriver for å overkomme maktesløsheten. Jeg er skikkelig redd for hvordan verden blir. Samtidig er jeg dypt fascinert av menneskets natur og hva vi kan få til. Jeg er også en slags nøktern optimist. Når jeg skriver så føler jeg at jeg gjør noe og for å takle min egen redsel for framtiden, sa Lunde.