Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk black metal til britisk Bylarm

Vegard Strømsodd fra Hønefoss gikk ut av McCartney-skolen i Liverpool i vår. Nå henter han over black metal-veteranene Mayhem til Englands største musikkbransjetreff «In The City». For å skape blest om nye norske band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På årets britiske Bylarm lanserer Strømsodd Black Metal-veteranene Mayhem, og de nye norske bandene Atakama, Xploding Plastix, Chillinuts, Ai Phoenix, Bronco Busters og Boy.

- Hvorfor har dere valgt disse bandene?

- Det viktigste er at bandene er bra på scenen. Atakama, for eksempel, er fremdeles mye bedre live enn på plate. Black metal-sjangeren er en av de største eksportartiklene i norsk musikk. Mayhem er store i Europa, og såpass kontroversielle at de garantert gir oss oppmerksomhet som kan smitte over på de andre artistene. Det er alltid morsomt å bruke kulturpenger på Satan, fleiper prosjektleder Vegard Strømsodd (25).

Han akter å arbeide i England etter at han nå er ferdig på den prestisjetunge skolen.

Strømsodd samarbeider med Dansk Rock Samråd og Scanbeat/Venue i Sverige om en felles skandinavisk scene hvor det skal spilles metal, elektronisk musikk og nordisk pop.

Ikke for skandale

- Veteranene Mayhem skiller seg klart fra de andre norske bandene. Har dere booket dem for å skape oppmerksomhet og skandale?

- Mayhem er bare musikk nå, og har ikke noe med kirkebrenning og drap å gjøre, forklarer ansvarlig for den skandinaviske metal-scenen, Alexander Nordalen.

Kritiserer de store

Vegard Strømsodd skrev avsluttende oppgave om hva som hindrer norsk musikkeksport og er kritisk til de store norske plateselskapene.

- Det er så mye bra norsk musikk nå, men platebransjen er dessverre uprofesjonelle på musikkeksport. Tekstene er for dårlige og ambisjonene mangler. De norske plateselskapene signerer artister tilpasset det hjemlige markedet og det selger dårlig ute, sier han.

VISER SEG FOR BRITENE: Black metal-bandet Mayhem skal skape blest om nye norske band på britiske Bylarm. Også Atakama, Xploding Plastix, Chillinuts, Bronco Busters, Boy og Ai Phoenix skal vise seg fram for britisk musikkbransje.