Norsk bok skal gi global oppvarming

Lars Myttings «Hel ved» skal ut i verden.

UT Å FELLE TØMMER: Forfatter av «Hel ved», Lars Mytting, har en tung bør å bære når han skal selge favner med oversatte bøker til utlandet. - Jeg er nesten tom for kommentarer, sier Mytting, som trodde han ga ut en smal bok for spesielt interesserte. Foto: Agnete Brun
UT Å FELLE TØMMER: Forfatter av «Hel ved», Lars Mytting, har en tung bør å bære når han skal selge favner med oversatte bøker til utlandet. - Jeg er nesten tom for kommentarer, sier Mytting, som trodde han ga ut en smal bok for spesielt interesserte. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det forfatter Lars Mytting trodde var en smal bok for spesielt interesserte, er blitt en bibel for vedentusiaster.

Interessen for «Hel ved» sper seg som ild i glovarm ovn utenfor Norge.

Verden vil ha ved Du skal ikke være nerd for å kaste deg over «Hel ved» - boka som på mange måter definerer den urnorske folkesjela. Boka har solgt hele 150 000 eksemplarer i Norge siden den kom for snart halvannet år siden. Flere land melder sin interesse for boka.

- Den engelske utgaven blir en internasjonal utgivelse, sier Lars Mytting.

Han er fremdeles forundret over den voldsomme interessen for «Hel ved», som både er filosofisk, praktisk, kulturhistorisk, fag- og skjønnlitterær - nærmest som en poetisk bruksanvisning. Ut å fyre Kagge lanserte «Hel ved» høsten 2011 i et opplag på 4000, som er et relativt stort tall for en slik bok, ifølge forlaget.

Nå er den på rekordtid blitt en klassiker - som resten av verden skal få varme seg på.

- Vi har stor tro på at «Hel ved» skal ut til mange verdenshjørner. Den engelske utgaven vil trigge andre land og kontinenter, sier forlagsdirektør Anne Gaathaug i Kagge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer