Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk bukkehorn kastet Beyoncé ned fra Billboard-toppen

- Det tar fullstendig av.

MUSIKER: Sissel Morgen Gullord er musiker, og da komponistene bak filmmusikken til Disneyfilmen «Frozen» oppdaget bukkehornet hennes på Youtube ville de ha henne med seg på laget. Foto: Privat
MUSIKER: Sissel Morgen Gullord er musiker, og da komponistene bak filmmusikken til Disneyfilmen «Frozen» oppdaget bukkehornet hennes på Youtube ville de ha henne med seg på laget. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): - Dette er rett og slett veldig voldsomt å toppe Billboardlista, sier musiker Sissel Morken Gullord til Dagbladet.

Filmmusikken til «Disney-filmen» Frozen topper nå den amerikanske albumlista til Billboard, og dyttet selveste Beyonce ned fra tronen skriver broadwayworld.com.

I tillegg til å toppe Billboard ligger filmmusikken også på topp på både den amerikanske og den canadiske Itunes-lista.

Og på soundtracket spiller norske Sissel Morken Gullord bukkehorn på noen av sporene.

Liten brikke
Disneyfilmen «Frozen», eller «Frost» på norsk, er en animasjonsfilm løselig basert på eventyret Snødronningen av H. C. Andersen, og filmskaperne har vært i Norge for å hente inspirasjon til filmen.

Filmen har gått sin seiersgang på kinoer verden over siden den kom på kino før jul, og den norske turistnæringa håper på mange Disney-turister til landet i tida som kommer.

- Jeg er jo bare en liten brikke i dette, og spiller på tre spor. Det er nok sangene som gjør at plata er så populær. Men selv om jeg ikke gjør så mye er det kjempestas å være en del av det, sier Gullord.

På tre av sporene på plata bidrar Gullord med det særnorske instrumentet bukkehorn. Hun ble kontakta av komponist Christopher Beck, som har skrevet musikken på albumet, i vår etter at han oppdaget videoene hennes på nettstedet Youtube der hun spiller på hornet.

- Assistenten hans lurte på om de kunne sende meg noe matriale jeg skulle spille inn, og sende tilbake. Det ville jeg selvfølelig. Vi sendte mange e-poster fram og tilbake, og jeg måtte tegne og forklare om det gamle norske bukkehornet som de ikke kjente fra før.

- Da jeg spurte hvilken film det skulle brukes til, fikk jeg som svar at den het «Frozen», men jeg fikk ikke mer informasjon. Da jeg googlet tittelen skjønte jeg at det var snakk om en Disney-film, sier musikeren.

- Tar av
- Det tar fullstendig av. Filmen er nominert til mange priser, og det snakkes om en Oscarnominasjon. Musikken topper flere Itunes-lister. Det er litt surrealistisk at hornet mitt blir spilt på kinoer verden over, sier Gullord.

Hun er selv frilansmusiker, og har merket at hornet hennes blir hørt verden over.

- Oppmerksomheten gjør at flere veit hvem jeg er, og jeg har fått noen henvendelser. Jeg merker det også litt på treff på hjemmesida mi og respons på Youtube. Jeg håper det bringer mere godt. Det har bare vært moro.

FROST: skaperne av den ferske animasjonsfilmen har vært i Norge for å hente inspirasjon. Filmen er løselig basert på eventyret Snødronningen av H. C. Andersen. Foto: Filmweb
FROST: skaperne av den ferske animasjonsfilmen har vært i Norge for å hente inspirasjon. Filmen er løselig basert på eventyret Snødronningen av H. C. Andersen. Foto: Filmweb Vis mer