Norsk «Conan»-spill på vei

Funcom forteller om kommende online-spill.

(Dagbladet.no): Barbaren Conan har lenge hatt en høy stjerne i Norge, mye takket være en årelang tegneserie med trofaste fans. De som ikke har lest seriene kjenner sikkert likevel til figuren, etter at Arnold Schwarzenegger spilte ham i blant annet «Conan Barbaren» fra 1982.

Det norske spillnettstedet Gamer.no kan i ettermiddag fortelle at det norske spillselskapet Funcom jobber med et spill basert på myten rundt Conan. Spillet er planlagt ferdig neste år.

Bevegelsesfrihet

Dette kom fram på en gjesteforelesning Funcom-sjef Gaute Godager holdt på Høgskolen i Molde tidligere i dag. Foredraget handlet om teknologien bak online rollespill, og Godager trakk fram det kommende «Conan»-spillet for å illustrere.

Ifølge Gamer.no ble det vist fram bilder fra spillet, blant annet av en kvinnelig soldat som med pil og bue angriper to elefanter kontrollert av mennesker.

Et annet bilde viste «en kriger som så utover en diger norskinspirert dal, som strekte seg innover mot en fjellkjede».

Godager fortalte at spilleren skal kunne bevege seg hvor han vil, så langt øyet kan se. Bildene som ble vist fram viser at Funcom satser mye på grafikk - tåken flyter langs bakken, og karakterene og rustningene er svært detaljrike.


«Conan»-film i 2006?

I følge en av deltagerne på foredraget virker det som om Funcom lager «Conan»-spillet slik at det først virker som om man spiller alene, men at man etterhvert kommer inn i en stor online-verden der man også møter på andre spillere.

Det er foreløpig ikke kjent hva spillet vil hete. På nettet ryktes det om at Warner Bros. lager en Conan-film som skal stå ferdig i 2006, og mulighetene er tilstede for at Funcom-spillet utvikles i forbindelse med filmslippet.

Minimumskravene til spillet, som vil komme til PC, er en Pentium IV 3GHz, 512 MB RAM og Radeon 9800-skjermkort.

AHHNOLD: Arnold Schwarzenegger vil neppe dukke opp i Funcoms kommende «Conan»-spill.
VILLSTYRING: Du kan trygt sette penger på at «Conan»-spillet vil inneholde blodige scener.