Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk De Niro

LYSEKIL (Dagbladet): Bjørn Floberg blir kalt den norske Robert De Niro, og sørger alltid for at filmene han medvirker i får gode kritikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet er på innspillingen av filmen «Dykaren». En kjærlighetsthriller som handler om østeuropeisk mafia i Sverige. Bjørn Floberg spiller Claes.

- Du var jævlig bra i dag, Alexander, sier Bjørn Floberg til den unge gutten etter formiddagens fiskekrokopptak.

- Takk skal du ha, svarer Alexander Skarsgård (22) og gjentar.

Ja, han er sønnen til Stellan.

Isabella Scorupco (29) spiller den onde og ekle Irina fra Polen. Hun er tidligere Bond-pike og et navn som borger for svært mange solgte kinobilletter, når filmen er ferdig til jul.

Superlag

Det er pause mens rekvisitøren bytter klesknagger og nakenbilder rundt senga. Kahyttkulissen er bygd opp i idrettshallen i skjærgårdsbyen Lysekil. Skuespillerne har rukket å få naturlig sjømannsfarge, siden de startet innspillingen i mai.

Regissør Erik Gustavsen legger armen rundt skuldrene til Bjørn Floberg, som bruker å skaffe filmene hans gode kritikker:

- Dette er min Robert De Niro! Vår femte film sammen. Det har alltid gått bra, sier han og snakker om «Herman», «Telegrafisten», «Hører du ikke hva jeg sier» og nylig «Sofies verden».

- Jeg ble ringt opp denne gangen også, ja, sier Floberg. - Men for en gangs skyld er jeg good guy, sier han i løpet av sin tilmålte ti minutters prat-med-pressen.

Floberg til utlandet

Floberg pendler i sommer til Trollhättan, hvor han spiller en liten rolle i von Triers «Dancer in the Dark». Så liten at Floberg ikke vil snakke om det engang, men ler høyt når han blir fortalt hvordan Catherine Deneuve kom seinere enn von Trier på pressekonferansen. - Det høres ikke ukjent ut, forklarer han.

WHISKEY ELLER EN PÅ TRYNET? Bjørn Floberg spiller Claes i scenen hvor Alexander Skarsgård (foran) må fjerne en krok gjennom hånda. Stefan Hauk til høyre.