PROPAGANDA: En amerikansk pastor og radiovert kommer med kraftige beskyldninger mot den norskinspirerte Disney-filmen «Frost». Foto: Disney.
PROPAGANDA: En amerikansk pastor og radiovert kommer med kraftige beskyldninger mot den norskinspirerte Disney-filmen «Frost». Foto: Disney.Vis mer

«Norsk» Disney-film beskyldes for å promotere homofili og dyresex

- Hvis jeg var Djevelen ville jeg kjøpt Disney.

(Dagbladet:) Animasjonsfilmen «Frost» er basert på H.C. Andersen-eventyret Snødronningen. Og Disney-folka dro også til Norge da de skulle hente inspirasjon til filmen.

Men nå får filmen kritikk for å promotere homofili. Ikke nok med det - filmen får også kritikk for å promotere dyrsex, skriver britiske The Guardian.

- Indoktrinerer
Kritikken kommer fra pastoren Kevin Swanson i The Reformation Church, som har sitt eget radioprogram i den amerikanske delstaten Colorado.  

- En må spørre seg om ikke det er noe veldig ondt som skjer her. Jeg lurer på om folk tenker at «denne søte lille filmen kommer til å indoktrinere femåringen min og gjøre henne lesbisk eller behandle tema som homofili eller dyresex på en veldig lettvint måte», sa pastoren på radioprogrammet sitt, ifølge The Guardian.

Pastoren hevdet også at Disney har stor makt som kan brukes til å påvirke unge.

- Hvis jeg var Djevelen, hva ville jeg da gjort for å gjøre noe virkelig ondt mot fem-, seks- og sjuåringer i kristne familier i Amerika? Hvis jeg var Djevelen ville jeg kjøpt Disney i 1984, sa pastoren på radioprogrammet.

Inspirert av blogginnlegg
Kraftsalvene fra Swanson kom etter et blogginnlegg på nettsiden National Catholic Register, med tittelen «So, How Gay IS Disney?s Fozen?» Eller: «Hvor homofil er Disneys Frost?»

Her argumenterer nettstedets filmkritiker Steven D. Greydanus for at filmen er full av referaser fra «homo-kulturen». Han viser til hovedpersonen Elsa sin innesluttede personlighet, og hennes manglende interesse i gutter. Han trekker også frem den Oscar-vinnende sangen «Let it Go», og et innslag med en familie i filmen.

Greydanus lar seg også provosere av forholdet mellom jegeren Kristoff og reinsdyret Sven.  

- Årets mest kristne film
En professor ved et kristent universitet i Texas har tidligere skrevet på bloggen sin at Frozen «faktisk er den mest kristne filmen jeg har sett i hele år». Collin Garbarino, som er historieprofessor ved Houston Baptist University i Texas, mener tematikken i filmen er en «bedre metafor for det kristne budskapet enn boka «Løven, heksa og klesskapet» av C.S. Lewis.»

Historieprofessoren viser til hovedpersonen Elsa feiltrinn som en parallell til syndefallet i kristendommen.