Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Donald Trump-forfatter fant ingen forsonende trekk

Wandrups utvalgte: Professor Ole O. Moen mener han er den verste presidenten til alle tider.

PRESIDENT-EKSPERT: Ole O. Moen har utgitt nye, aktuelle utgaver av sin bok om amerikanske presidenter fire ganger, seinest med et avsluttende kapittel om Donald Trump. Han leste 15 bøker, men fant ingen tillitekkende trekk ved den sittende presidenten. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT-EKSPERT: Ole O. Moen har utgitt nye, aktuelle utgaver av sin bok om amerikanske presidenter fire ganger, seinest med et avsluttende kapittel om Donald Trump. Han leste 15 bøker, men fant ingen tillitekkende trekk ved den sittende presidenten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK: Mens Donald Trump nærmest daglig bekrefter inntrykket som blir skapt gjennom kioskvelteren «Fire and Fury»av Michael Wolff, er det grunn til å minne om at mannen i Det hvite hus allerede er grundig beskrevet i en norsk bok.

Det fins to bøker om USAs presidenter på norsk, Hans Olav Lahlums «Presidentene - fra George Washington til Barack Obama» og «USAs presidenter - fra George Washington til Donald J. Trump» av Ole O. Moen. Begge er kyndige og grundige, men Moen er altså den raskeste.

DEN NYE UTGAVEN av Ole O. Moens bok inkluderer også den sittende presidenten.
DEN NYE UTGAVEN av Ole O. Moens bok inkluderer også den sittende presidenten. Vis mer

Den pensjonerte professoren i nordamerikastudier har utgitt en rekke bøker om amerikansk historie og samtid. Den kritikerroste boka om presidentene kom første gang i 2009. Den har siden vært oppdatert i 2013 og 2017. Kapitlet om Trump i den nye boka er svært kritisk. Moen har karakterisert det han har lest av research om Trump , for «skremmende lesning» og kaller den sittende presidenten «en livsfarlig mann».

Så nedslående var det Moen leste om Trump, at han syntes det var vanskelig å skrive om ham. Han leste 15 bøker om Trump og lette med lys og lykte etter noe positivt å si. Men det satt langt inne. Med henvisning til hans mangel på evne til å styre sine impulser og hans innbitte motstand mot å lære noe nytt, nøler ikke Moen med å karakterisere Trump som «den aller verste president i USAs historie totalt sett».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!