Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Smerz - «Okey»

Norsk eksil-duo med overrumplende debut

Smerz sin nye EP er langt mer enn bare «Okey»

Foto: Hard Up
Foto: Hard Up Vis mer

Som en landsflyktig og forbløffende overraskelse har København-baserte Smerz hevet lista høyt for den norske, alternative R&B-scenen. Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg er muligens nye navn, men med debututgivelsen «Okey» er det åpenbart at gamet har fått et par nye spillere som på ingen måte kan bli ignorert.

Okey

Smerz

5 1 6
Plateselskap:

Hard Up

«Internasjonalt hyllede nordmenn i Danmark»
Se alle anmeldelser

I et minimalistisk elektronika-landskap med løse tråder til The Internet, FKA Twigs, Abra og Erykah Badu, stiller EPens syv spor like sterkt i både hverdagslig headset-meditasjon som nattens klubbsfære. Skiva starter lett og søtt med nakne «Thrill», før man for alvor blir overrumplet av «Blessed» og den ekstemt rewind-nødvendige «Because».

De resterende sporene fram til utgivelsens vakre avslutning «Sure» byr på utfordrende lytting, mens duoens upåklagelige produksjon og vokal gjør det vanskelig å trekke fram hvilket musikalsk element som imponerer mest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling