«The State»

Norsk ekspert på ekstremisme om IS-serie: - Kan i verste fall bli en form for propaganda

Til høsten kommer miniserien «The State». - Hvis man lager en romantisk eller heltemodig historie kan det fungere som propaganda, sier ekstremismeforsker Lars Gule.

TRAILER: «The State» er Channel 4s ferske dramaserie som har rukket å skape debatt allerede før den har gått på lufta. Serien dreier seg om unge britiske menn og kvinner som reiser fra Storbritannia for å rekruttere seg til IS. Video: Channel 4 via YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Channel 4 har sluppet den første traileren til den kommende miniserien «The State», som handler om britiske unge menn og kvinner som forlater hjemlandet for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.

I England vil serien, som regisseres av Peter Kominsky, sendes på Channel 4 til høsten. Internasjonalt vil serien sendes på National Geographic, ifølge Variety.com.

I serien følger vi Jalal, som spilles av Sam Otto som reiser til Raqqa i Syria for å slåss for den såkalte islamske staten (IS), sammen med sin beste venn Ziyad, som spilles av Ryan McKen. Serien handler også om Shakira (Ony Uhiara), en lege og enslig mor som vil hjelpe IS og den idealistiske tenåringen Ushna (Shavani Seth) som reiser til Syria etter å ha blitt radikalisert via nettet.

De fleste hadde aldri hørt om IS da terrorgruppa inntok millionbyen Mosul i Irak i 2014. IS har på det meste hatt kontroll over enorme områder i både Syria og Irak. USA, Norge, Frankrike, Russland, Gulf-statene og over 50 andre land har kastet seg inn kampen mot terrorgruppa, men IS har lenge stått fjellstøtt i sine områder og fremmedkrigerne har strømmet til for å hjelpe fra hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer