Norsk ekstremkunstner kastet dritt på publikum

Skaper skandaleoppslag i tysk presse.

SKANDALE I BERLIN: Vegard Vinge kastet først dritt på publikum - senere dreit han i brevet fra direktøren på Volksbühne i Berlin.  Bildet ble tatt da han i 2008 fikk utdelt Kritikerprisen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SKANDALE I BERLIN: Vegard Vinge kastet først dritt på publikum - senere dreit han i brevet fra direktøren på Volksbühne i Berlin. Bildet ble tatt da han i 2008 fikk utdelt Kritikerprisen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): «Skandale» melder Bild Zeitung i dag, og forteller allerede i overskriften at regissøren «kaster dritt på publikum, skader en medarbeider og går naken opp på et tak».   

Ga skuespillerne fri «12-Spartenhaus» hadde premiere på ærverdige Volksbühne den 4. mai, der Vegard Vinge skal ha overrasket sitt - store - publikum ved å erklære at skuespillerne hadde fått fri. Det var ikke bruk for dem, for han ville bare by på noen få smakebiter fra sitt eget univers. Denne forestillingen varte i bare tre og en halv time. Ellers er Vinge berømt og beryktet for at han kan holde på i både 12 og 14 timer.  

Grensesprengende Siden har trioen, som består av Vegard Vinge, hans tyske venn Ida Müller samt Trond Reinholdtsen, hatt et par forestillinger i uka.  Ibsens «En folkefiende» står i sentrum for oppsettingene.  Det norske kurbadet er like befengt med kolibakterier som dagens teater er befengt med kunst. 

Lokalavisene i Berlin forteller hvordan publikum i timevis må stå ute i foajéen og se på tre storskjermer hvordan skuespillere med masker beveger seg sakte rundt inne i teateret - også i korridorene og bak kulissene - mens de lager mest mulig lyd. Hele tida blir det mumlet Ibsen-sitater.  Det er med andre ord snakk om grensesprengende helhetskunst.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer