Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Emmyvinner glemte prisutdeling

Den norske regissøren Ole Sanders (39) vant en Emmy i natt. Men selv var han i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Sanders vant den gjeve Emmy Award-prisen for en reklamefilmen for pakkepostselskapet FedEx. Du kan se filmen her. Men nordmannen var ikke til stede på den røde løperen i Los Angeles i natt.

- Jeg har rotet med datoen og trodde det var den 27.august. Dermed tok et par kollegaer av meg imot prisen på mine vegne. De har danset og kost seg med min Emmy i hele natt, humrer Ole Sanders.

Selv er han i Norge på ferie.

- Jeg hadde kanskje prioritert annerledes om jeg hadde visst dette. Samtidig er det bedre å vinne en Emmy mens man er i Norge enn å være til stede i Los Angeles og ikke vinne.

Laget video for Madonna

Sanders vet hva han snakker om. Han og kollegaene har vært nominert til prisen en rekke ganger tidligere. Regikollektivet står blant annet bak den kontroversielle musikkvideoen «Die another day» for Madonna.

Sanders er partner i produksjonsselskapet Traktor som har base i Venice i USA. Det er første gang 39-åringen er direkte involvert i regien av en Emmy-nominert reklamefilm. Han lagde den sammen med kollega Mats Lindberg.

Reklamefilmen ble laget i forbindelse med Superbowl, og handler om en huleboer som får i oppdrag å sende en pinne i posten. Både dinosaurer og elefanter er statister i filmen.

SOMMERIDYLL: Emmy-vinner Ole Sanders var hjemme på Norgesferie da han vant en Emmy-pris natt til i dag norsk tid. Foto: Privat
SOMMERIDYLL: Emmy-vinner Ole Sanders var hjemme på Norgesferie da han vant en Emmy-pris natt til i dag norsk tid. Foto: Privat Vis mer

- Vi ønsket å lage noe som kunne fenge mange. Vi både parodierer og bruker empati som virkemiddel. Filmen er tatt opp i ørkenen utenfor Los Angeles.

Vil lage spillefilm

- Hva betyr det å vinne en slik pris?

- Jeg vil ikke overvurdere betydningen av det. Det er først og fremst fint å ha noe å legge i potten når man skal i gang med nye prosjekt. Det å lage en spillefilm vil være det naturlige neste steget for oss å ta. Drømmene er i alle fall klare, og dess mer man høyner profilene dess bedre sjanse har man, sier Sanders, som er i gang med å skrive et manus.

Nå gleder Sanders seg til å komme tilbake til Venice og ta Emmy-statuetten nærmere i øyesyn.

- Den skal få plass på kontoret. Hvis den ikke er brukket i løpet av nattas festligheter da...

image: Norsk Emmyvinner glemte prisutdeling
BERØMTE KLIENTER: Ole Sanders har tidligere regissert musikkvideoen «Die another day» for Madonna. Her fra innspillingen.
SHOW: Programleder Cesar Milan inntok scenen på rulleskøyter under Emmy-prisutdelingen for Creative Arts i natt.
MUSIKKVIDEO: Ole Sanders på jobb under innspillingen av en Flaming Lips-video i vår.