Norsk feelgood

Lett og god underholdning med særdeles velkjente ingredienser.

||| BOK: «Norges nye feelgooddronning.» Slik lanseres Siri Østlis debut på Cappelen. Den handler om tretti år gamle Sofie Lind. Hun er en mildt sagt mislykket og forvirret kvinne som nettopp har blitt forlatt av en notorisk utro bilmekaniker.

Hun har en iskald mor som bare elsker sin andre datter. Og en far som har reist fra den snobbete moren til fordel for en frodig vaskekone fra Afrika. En nerd av en nabo har Sofie også. Han viser seg ikke å være nerdete likevel.

Alle er der. Den Bridget Jones-aktige mislykkede og hovedpersonen som likevel ikke er så mislykket. Homseparet til Ragde. Og endelig Vigdis Hjorths bilselger (sistnevnte befinner seg riktignok på et noe annet litterært nivå).

Det hadde ikke gjort boka dårligere om noen av karakterene hadde vært mindre karikert. En tegnserieaktig scene kunne med fordel vært kuttet — om Sofie som forfører en fjomp av en forretningsmann som tenner på bunad og lokkeleik. Men Østli har lyktes i sitt forsett. Hun skriver lett proft og godt. Boka er underholdende og har driv. Av årets debutanter tipper jeg hun kommer til å selge best.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 7. desember 2009.

Norsk feelgood