Norsk film årets beste utenlandske

- Aldri større Oscar-sjanse enn «Verdens verste menneske»

BESTE UTENLANDSKE FILM: Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren for filmen «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo i oktober. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.
BESTE UTENLANDSKE FILM: Skuespiller Renate Reinsve på den røde løperen før festpremieren for filmen «Verdens verste menneske» på Klingenberg kino i Oslo i oktober. Foto: Beate Oma Dahle / NTB. Vis mer

New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film.

Det har ikke skjedd før med en norsk film.

Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint.

Medlemmene av filmkritikerlaget i New York, New York Film Critics Circle (NYFCC), er som regel de første blant laugene i USA som kårer de beste filmene innen ulike kategorier for året som er gått.

For særlig filmene innen kategorien beste utenlandske film vil en kåring medføre en synlighet som kan bli avgjørende for sjansene til å bli nominert til en Oscar.

HISTORISK: Lørdag kveld ble skuespiller Renate Reinsve historisk under filmfestivalen i Cannes. Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad mener dette er viktig for norsk film. VIDEO: Canal + Vis mer

- Aldri større Oscar-sjanse

Produsent Thomas Robsahm sier en norsk film aldri har hatt større sjanse til en Oscar.

- Jeg er selvsagt ikke objektiv, men dette er jeg ikke i tvil om: vi har aldri før hatt en større sjanse til å vinne en Oscar. Aldri før har en norsk film blitt framhevet som favoritt i USA før den ble valgt som norsk kandidat, sier han til Rushprint.

Filmen rundet forrige helg et besøkstall på 200 000 etter en drøy måned på kino bare i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer