- Norsk film er det nye store

Svenske «Kaptein Sabeltann»-aktuelle Tuva Novotny mener Sverige og Danmarks glansperiode er over.

GODT SPRÅKØRE: Svenske Tuva Novotny snakker flytende norsk i den kommende storfilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama - som hun også gjorde i tv-serien Dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GODT SPRÅKØRE: Svenske Tuva Novotny snakker flytende norsk i den kommende storfilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama - som hun også gjorde i tv-serien Dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OUARZAZATE: Tuva Novotny spiller den onde Frida Barsk, søstera til skurken Bjørn Barsk, spilt av Fridtjof Såheim, i den kommende storfilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.- De er bad people. Det grusomme søskenparet er på mange måter filmens nemesis - både Pinkys og Sabeltann, sier Tuva Novotny om skurkerollen.

Til Sabeltann- filmen måtte hun lære både å slåss og håndtere sabelen, og hun snakker flytende norsk i rollen - noe hun også gjorde som kjæresten til Atle Antonsen i TV 2-serien «Dag».- Jeg føler at norsken går ganske bra. Jeg har nok et godt språkøre, for jeg tar det ganske lett, sier Novotny, som er halvt tsjekkisk, til Dagbladet.Hun snakker også flytende dansk etter å ha bodd og jobbet mer enn ti år i København.

Skjønte ingenting Som svensk bosatt i Danmark har hun ikke samme forhold til Kaptein Sabeltann og hans rike som alle norske småbarnsforeldre.

- Da regissør Lisa Gamlem ringte skjønte jeg ikke helt hva det var, men da jeg først skjønte det synes jeg det var kjempegøy! Jeg er veldig glad for å være med på dette, og det er litt av en ære. Her er det topp skuespillere fra ende til annen, sier Tuva Novotny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer