Norsk film Oscar-vraket

«Sykt lykkelig» nådde ikke opp.

UTE AV OSCAR-DANSEN: Agnes Kittelsen (Kaja) og Henrik Rafaelsen (Sigve) i en utenomekteskapelig omfavnelse i «Sykt Lykkelig». Produksjonen var valgt ut til å representere Norge i kampen om Oscar i kategorien for beste fremmedspråklige film, men nådde ikke opp.
Foto: Maipo A/S / Scanpix
UTE AV OSCAR-DANSEN: Agnes Kittelsen (Kaja) og Henrik Rafaelsen (Sigve) i en utenomekteskapelig omfavnelse i «Sykt Lykkelig». Produksjonen var valgt ut til å representere Norge i kampen om Oscar i kategorien for beste fremmedspråklige film, men nådde ikke opp. Foto: Maipo A/S / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spillefilmen «Sykt lykkelig» var Norges kandidat til neste års Oscar-utdeling.

Men da Oscar-juryen plukket ut sine kandidater til den siste nominasjonsrunden til årets utdeling, kom ikke Norges bidrag gjennom nåløyet.

Disse ni kjemper nå om å bli nominert til Oscar: «Bullhead» (Beliga), «Monsieur Lazhar» (Canada), «Superclásico» (Danmark), «Pina» (Tyskland), «A Separation» (Iran), «Footnote» (Israel), «Omar Killed Me» (Marokko), «In Darkness» (Polen), og «Warriors of the Rainbow: Seediq Bale» (Taiwan).

Slo «Oslo, 31. august» De endelige Oscar-nominasjonene kunngjøres i Los Angeles 24. januar. Selve prisutdelingen finner sted 26. februar.

I år var det 30 filmer som var kvalifisert til å bli Norges bidrag. Av dem valgte den norske Oscar-komiteen ut «Oslo, 31. august», «Sykt lykkelig» og «Sønner av Norge». Til slutt endte de altså med regissør Anna Sewitskys spillefilmdebut.

Filmen vant hovedprisen for beste internasjonale spillefilm under Sundance filmfestival i USA i januar og har siden blitt vist på en rekke amerikanske og internasjonale filmfestivaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer