DEBATT

Coronakrise

Norsk film står i fare

Kulturminister, tiden for krisepakker er nå!

UKLOKT: Kunstnere og kulturarbeidere er den største kreative kraft vi har iblant oss og det er direkte uklokt å parkere alle disse menneskene på parkbenker og foran tv-en i stedet for å få dem i arbeid slik at de kan angripe corona-krisen med sin kreativitet, skriver innsenderne. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
UKLOKT: Kunstnere og kulturarbeidere er den største kreative kraft vi har iblant oss og det er direkte uklokt å parkere alle disse menneskene på parkbenker og foran tv-en i stedet for å få dem i arbeid slik at de kan angripe corona-krisen med sin kreativitet, skriver innsenderne. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Av uforståelige årsaker mener kulturministeren at akkurat vår næring ikke trenger noen krisepakke.

Norsk filminstitutt (NFI) har tatt grep og omdisponerer 85 millioner kroner fra filmfondet for å redde allerede igangsatte prosjekter. Det støttet vi fordi vi regnet med at regjeringen, som et minimum, ville kompensere disse midlene, men så langt har ikke kulturministeren lagt en eneste million på bordet til krisepakke for film.

Må vi i stedet begynne å telle hvor mange prosjekter som ikke kommer til å se dagens lys som følge av dette? Hvor mange jobber som går tapt, hvor mange års innsats med prosjektutvikling som har vært bortkastede ressurser og krefter, og hvor mange gode kino og tv-opplevelser som aldri når fram til publikum?

For disse millionene fra NFI er ikke en tiltakspakke av friske midler, men midler som allerede lå i årets pott i filmfondet. Millioner som egentlig skulle gå til produksjon av alt fra kritisk dokumentar, spill, kortfilm, barnefilmer, kunstneriske storfilmer og publikumsvinnere.

Vår bransje er full av filmskapere og produksjonsselskaper som lager norsk kvalitetsinnhold på internasjonalt nivå, og midlene fra NFI er vesentlige for å utløse private midler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer