- Norsk film trenger flere tøffe jenter

Er Marianne nye Lena? Se hele traileren fra «hardcorefilmen» Vegas.

(Dagbladet.no): - Dette er jo den perfekte rolle, det er så mye å spille på. Marianne er både glad, sur og trist. Du vet at hun hele tiden har det jævlig inni seg, men at hun blokker det ut for å ikke vise hvordan hun har det, sier Karoline Stemre (17) til Dagbladet.no.

Dagbladet kan nå vise hele traileren til hennes debutfilm, ungdomsfilmen «Vegas».  Her spiller Karoline belasta Marianne som bor på akuttmottak etter å ha skifta fosterhjem sånn circa fire ganger i året. Kjæreste skifter hun en gang i uka, og hun skaller ned en klassekamerat i gymtimen. Blant annet.

- Marianne har lav impulskontroll og klarer ikke å slippe folk innpå seg. Hun må hele tida teste folk for å fine ut hvor lenge de vil holde på henne. Men samtidig er hun veldig rå og finner på mye skøy, sier Karoline på kav bergensk.

Nye Lena?
Filmen er nemlig et vaskeekte bergensprodukt, og bergensartisten Lars Vaular med sommerhiten «Solbriller på» er en av de norske artistene med musikk til filmen. Han trekker paralleller mellom Marianne og en av de mest omtalte jentekarakterene i 80-tallets «Pelle og Proffen»-filmer.

- «Vegas» kan skilte med den største jenterollen i en norsk film siden Lena i «Døden på Oslo S», da sier det seg selv at det blir bra, sa Vaular til Dagbladet.no tidligere i vår.

- Hmm... Nye Lena. Ja kanskje. Jeg vil jo fortsette å drive med film og sånn framover. Det var veldig interessant og utfordrende å spille en så belastet karakter, sier Karoline.

Sex og vold
«Vegas» handler om tre hjemløse venner som lever i de mørkere skyggene av samfunnet, og regissør Gunnar Vikene innrømmer at den kanskje ikke er for pyser.

- Dette er en tidvis brutal film og vi har forsøkt å ikke dekke det til. Vi ønsker å være så virkelighetstro som mulig og håper det gir filmen en autentisitet folk vil sette pris på. Gitt tematikken er det eksplisitte scener hva gjelder sex og vold, og innimellom er den relativt hardcore, men ambisjonen er å være så sannferdige som mulig, sa Vikene, tidligere kjent fra Trigger, til Dagbladet.no tidligere i vår.

Glad i tøffe jenter
Karoline Stemre går for tida på Vestlandske Teaterskole, og «Vegas» er hennes første spillefilm. Hun har tidligere spilt i en del teateroppsetninger, og forteller at hun er særlig glad i de litt belasta karakterene.

- Dette er jo den perfekte rollen, så da jeg fikk den var det bare sykt. Jeg synes det er gøy med de litt tøffe jenterollene. De kunne godt ha laget litt flere tøffe jenteroller i norsk film, sier hun.

TIDVIS BRUTAL:  Regissør Gunnar Vikene sier de har lyst til å være så virkelighetstro som mulig i den nye ungdomsfilmen. Foto: Helge Hansen/ SF Norge AS
TIDVIS BRUTAL: Regissør Gunnar Vikene sier de har lyst til å være så virkelighetstro som mulig i den nye ungdomsfilmen. Foto: Helge Hansen/ SF Norge AS Vis mer

- Hvordan tror du det blir å se seg selv på kino for første gang?

- Det blir jo veldig rart. Jeg tror jeg kommer til å måtte se den mange ganger før jeg ikke tenker på hva jeg burde ha gjort annerledes lenger, sier Karoline.

Vegas har premiere på norske kinoer 25. september. Se traileren på toppen av saken.

 GLAD I TØFFE ROLLER:  Karoline Stemre debuterer i «Vegas». Foto: Helge Hansen/ SF Norge AS
GLAD I TØFFE ROLLER: Karoline Stemre debuterer i «Vegas». Foto: Helge Hansen/ SF Norge AS Vis mer
KOMMER TIL HØSTEN:  Filmen har premiere i slutten av september.
KOMMER TIL HØSTEN: Filmen har premiere i slutten av september. Vis mer