Norsk film truet av tvangsoppløsning

Har ikke levert regnskap.

(Dagbladet.no): Filmprosjektet «Sebastians verden» har vært preget av krangling og pengebråk.

Nå har også Brønnøysundregistrene reagert på rot i papirene. Fordi det ikke er levert inn regnskap for 2006 er det nå sendt ut varsel om tvangsoppløsning av selskapet Sebastians Verden Productions AS.

Fra før skylder regissør Knut Møller-Lien (43) et millionbeløp til staben som jobbet med filmen.

Kan bli vist på kino

Det har ikke lykkes å få regissøren i tale i dag.

I en e-post til Sverre Pedersen i Norsk filmforbund lover imidlertid Møller-Lien å levere inn regnskap innen siste frist 16. mai.

Dermed kan det fortsatt hende at vi får se filmen - som har navn som Christian Strand, Finn Schau, Kim Bodnia og Camilla Harket på rollelista - på kino.

- Det jobbes nå med en råklipp av filmen. Deretter skal flere kompetente folk fra bransjen vurdere om det er potensial her til å få filmen ut på kino, sier Pedersen til Dagbladet.no.

KAN FORTSATT ENDE PÅ KINO: Skandaleprosjektet «Sebastians Verden» har vært preget av pengekrangler. Nå reageres det på manglende innlevering av regnskap. Her fra innspillingen. Foto: HANS A. VEDLOG
KAN FORTSATT ENDE PÅ KINO: Skandaleprosjektet «Sebastians Verden» har vært preget av pengekrangler. Nå reageres det på manglende innlevering av regnskap. Her fra innspillingen. Foto: HANS A. VEDLOG Vis mer

Håper fortsatt på pengene

Regissør Møller-Lien ble i april i fjor dømt til å betale drøyt 1,3 millioner kroner i lønn og saksomkostninger til filmstaben.

Ankesaken skal etter planen opp i august, men Pedersen og filmarbeiderne har ikke gitt opp å få til et forlik om Møller-Lien lykkes med å få inn penger.

Regissøren fikk først enorm medieoppmerksomhet da han sommeren 2006 gikk til pressen og fortalte at en anonym investor hadde gitt ham 20 millioner kroner for å lage filmen, basert på hans egen debutroman.

Siden har det hersket full forvirring om pengene. Møller-Lien har aldri laget film tidligere, og har stort sett livnært seg som finansrådgiver.

Han har flere ganger vært utsatt for svindelbeskyldninger, blant annet av Reidunn Roelofse (62), som hevder hun ble lurt trill rundt da Knut Møller-Lien hjalp henne å selge huset. De to møttes i retten i høst, og da vant Roelofse saken.

- Dommen er imidlertid ikke rettskraftig, siden Møller-Lien har anket. Han har imidlertid ikke betalt ankeavgiften, så nå er den videre saksgangen opp til Lagmannsretten, sier Roelofses advokat Christian Christiansen jr. til Dagbladet.no.

Norsk film truet av tvangsoppløsning
<B>REGISSØR OG FINANSRÅDGIVER: Knut Møller-Lien.