Norsk filmbransje vil innføre avgift på bredbåndet ditt

- I realiteten en særskatt.

NETTAVGIFT: Produsentforeningen ønsker nå at bredbåndleverandører skal betale en avgift for å finansiere produksjon av kulturinnhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
NETTAVGIFT: Produsentforeningen ønsker nå at bredbåndleverandører skal betale en avgift for å finansiere produksjon av kulturinnhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Produsentforeningen, som representerer rundt 120 produksjonsselskaper innen film-, tv- og spillproduksjon i Norge, ytrer ifølge NRK Kulturnytt et ønske om innføring av en egen bredbåndsavgift i Norge.

Ifølge foreningen tjener norske bredbåndsleverandører store penger på at folk får tilgang til norskproduserte kulturprodukter (også det som er ulovlig tilgjengeliggjort) og at de derfor må bidra økonomisk til denne produksjonen.

Ifølge generalsekretær Leif Holst Jensen i Produsentforeningen har endringene i markedet og måten ting nå distribueres på ført til at bredbåndsleverandørene i liten eller ingen grad bidrar til finansiering av nytt innhold - men i stedet lever av at andre tar risikoen.

- Når nettleverandører skal selge større og bedre tilbud til publikum er det nettopp for å formidle det innholdet som innholdsprodusentene skaper. Nettleverandørene lever av innholdet vårt. Da er det naturlig at de bidrar til finansieringen, sier han til Hardware.no.

• Les også: Filmavgift på bredbånd i Norge? OK da — på disse betingelsene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer