«Grenseland»

Norsk filmprodusent vant over Hollywood-selskap

Vant ankesak mot amerikanske Herrick TV om å distribuere TV 2s storsatsing fra 2017, «Grenseland».

TRAILER: Den norske spenningsserien «Grenseland», med Tobias Santelmann og Ellen Dorrit Petersen i hovedrollene, gikk på TV 2. Video: TV 2 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Produksjonsselskapet Monster Scripted har vunnet ankesaken om retten til å distribuere krimserien «Grenseland» mot amerikanske Herrick TV.

Begge partene saksøkte hverandre etter at det oppsto uenighet om hvem som hadde retten til å distribuere TV 2-serien «Grenseland» i land utenfor Norden og tyskspråklige europeiske områder. I tingretten fikk norske Monster medhold.

Anket

Herrick anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Utfallet av ankesaken ble imidlertid det samme som i tingretten, og anken ble forkastet.

Lagmannsretten konkluderte derimot med at Herrick TV hadde gode grunner til å få en ny vurdering av saken. Derfor slipper det amerikanske selskapet å betale erstatning og sakskostnadene for motparten.

- God grunn

- Saken har bydd på tvil, og Herrick har etter lagmannsrettens syn hatt god grunn til å få saken prøvd. Lagmannsretten viser særlig til at Monster må anses å ha et betydelig medansvar for at både avtalen og tilleggsavtalen fikk en utforming som har gitt opphav til tolkningstvil, skriver lagmannsretten i dommen.

TV-serien, med skuespilleren Tobias Santelmann i hovedrollen, gikk på TV 2 høsten 2017. Siden er den blant annet også tilgjengelig på Netflix.

Ulik tolkning

Bakgrunnen for rettssaken var ulike tolkninger av en avtale Monster og Herrick Entertainment tidligere har inngått.

Mens Monster mente avtalen deres betydde at Herrick Entertainment kun hadde rettighetene til å lage en engelskspråklig versjon, mente Herrick at de også hadde distribusjonsrettighetene.

Monster har opplyst at de har solgt distribusjonsrettighetene til Netflix, og Herrick mente derfor at Monster har solgt rettigheter som tilhørte Herrick.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer