Norsk films heteste navn

Norsk films mest lovende skuespiller er utpekt.

Norsk filminstitutt har valgt ut Kristoffer Joner som norsk Shooting Star i Berlin 2003.

- Det er litt skummelt, men veldig gøy, sier hovedpersonen selv.

HAN ER AKTUELL. Kristoffer Joner kan du for tida se på norske kinoer i hovedrollen i «Himmelfall». 75.000 sett filmen regissert av Gunnar Vikane siden premieren 18. oktober. Her spiller han Reidar som er pasient på Sollihøgda psykiatriske. Han venter på å få en meteor i hodet og vil redde medpasient Juni som slår om noen kommer borti henne.

- De er ikke syke. De har bare et alternativt syn på verden. «Himmelfall»s søkende, ensomme mennesker griper og betar, skrev Dagbladets anmelder som ga filmen Terningkast fem.

Medspiller i filmen er Maria Bonnevie. Hun var Norges Shooting Star i 2002.

- Kristoffer er et geni. Han er et naturtalent av de sjeldne, Han har en voldsom sjelfullhet som skuespiller sa Maria Bonnevie til NRK i forbindelse med lanseringen av filmen.

HAN ER EN AKTIV SIDDIS med bakgrunn som bartender på yndlingsstedet Cementen i Stavanger. 30-åringen har tidligere spilt i NRK-serien «Offshore», i tillegg til at han de siste årene har medvirket ispillefilmene «Detektor» (Pål Jackman), «Mongoland» (Arild Østin Ommundsen) og «Musikk for bryllup og begravelser» (Unni Straume).

Norsk filminstitutt er det norske medlemmet av European Film Promotion(EFP), som består av filminstitutt, PR- og eksportorganisasjoner fra totalt 20 europeiske land.

Siden 1998 har EFP presentert såkalte «Shooting Stars» under Berlin International Film Festival. Her blir lovende skuespillerene presentert for presse, filmbransjen og publikum på pressekonferanser, mottagelser, møte med regissører, produsenter og agenter og ikke minst presentasjon på scenen foran en av konkurransefilmene.

Tidligere har også Anneke von der Lippe og Gørild Mauseth vært Shooting Stars.

Hvem synes du er den beste skuespilleren i Norge? Delta i debatten!

KIM OG KRISTOFFER:</B> Danske Kim Bodnia spiller impotent psykolog i «Himmelfall».
<B>- HAN ER GENIAL:</B> Det mener motspiller Maria Bonnevie om Kristoffer Joner. Her som Juni i «Himmelfall».