Norsk flopp ble fransk suksess

Johanna Demkers debutalbum ble fullstendig oversett av det norske publikummet. Nå får artisten fra Harestua utenfor Oslo revansje. Hun kan tjene en halv million kroner etter at låten «True Love» har blitt en storhit i Frankrike.

Med Demkers låt som første singel, har albumet til popbaben Jenifer gått rett inn på andreplass på de franske hitlistene, bare slått av Celine Dion. I den franske utgaven heter Demkers låt «J'attends l'amour» , og albumet har allerede solgt 100000 eksemplarer. Målet er en million solgte, og det vil gi den norske låtskriveren en inntekt på en halv million.

- Jeg driver og bygger på huset, så pengene kommer godt med, humrer Demker (31).

Hadde gitt opp

Hun hadde nærmest gitt opp karrieren etter at debutalbumet «Things We Do» stoppet opp på 250 solgte da det kom ut i Norge for to år siden. Men så, i januar i år, reiste Helge Westbye i Grappa Musikkforlag til musikkmessa Midem i Cannes. Der fikk plateselskapsmannen napp for Demkers sanger.

- Det var faktisk flere kjente franske artister som konkurrerte om å få spille inn «True Love». Til slutt endte den hos Jenifer, en debutant som nylig vant den franske versjonen av «Pop Stars», forteller Westbye.

Publishing heter det når man selger sanger, uavhengig av artisten som skrev den og først spilte den inn. I USA og England er publishing-avtaler stor business når sanger brukes i reklame og spilles inn av andre artister.

Sjelden suksess

- Her hjemme er det så sjelden at man hører publishing fører fram. Derfor har jeg aldri hatt noen forventninger, sier Demker.

Grappas franske agent, Philippe Daniel, mener suksessen til «True Love»/ «J'attends l'amour» kan bety store muligheter for Johanna Demker i Frankrike.

- Jeg opplever stor respons fra både Warner og Universal på Johannas sanger.

- Det er mulig jeg skal til Frankrike i løpet av sommeren for å skrive sanger med noen franske artister. Uansett er dette veldig gøy. Det er en ny sjanse for meg, avslutter Demker.

FRANSK ÅPNING: Johanna Demker ble nominert til hitAwards uten at noen hadde hørt om henne. Nå har Demkers låt «True Love» blitt en stor hit i Frankrike, i unge Jennifers innspilling. - En fantastisk ny sjanse for meg, sier Demker.