Norsk folkehjelp betalte Sophie Elise 30 000 for bloggkampanje: - Går ikke på bekostning av vår hjelp til mennesker i nød

Sophie Elise sjokkerte med lurekampanje for førstehjelp.

VAR STUNT:  Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.no
VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.noVis mer

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag skapte blogger Sophie Elise Isachsen (20) furore på sosiale medier da hun postet et blogginnlegg hvor hun tok selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans foran henne på gata, men at hun ikke ville hjelpe.

Noen timer seinere skrev bloggeren et nytt innlegg - hvor hun avslørte at den første posten var en del av en kampanje i regi av Norsk Folkehjelp for å sette førstehjelp på dagsordenen.

Nå, et døgn seinere, sender Norsk Folkehjelp ut en pressemelding «for å rydde opp i en misforståelse». Misforståelsen er at flere har trodd at penger de har gitt til Norsk Folkehjelp for humanitært arbeid, nå har gått til Sophie Elise for å skrive blogginnlegget. Sophie Elise fikk betalt 30 000 for kampanjen.

- Kampanjen er betalt av selskapet Norsk Folkehjelp produkt og undervisning som lever av å selge førstehjelpsutstyr og administrere førstehjelpskurs som holdes av Norsk Folkehjelps lokallag, skriver Norsk Folkehjelp.

- Ikke på bekostning De sier de skjønner at det er vanskelig å se forskjellen på de to selskapene.

- Men vi kan betrygge alle som frykter at pengebruk på denne kampanjen på noen måte går på bekostning av vår hjelp til mennesker i nød - det er altså ikke tilfelle, skriver fungerende kommunikasjonssjef Torunn Aaslund.

- Det gjør så vondt Sophie Elise har mottatt veldig mange negative tilbakemeldinger på grunn av det første innlegget hun skrev. I «lureinnlegget» skrev bloggeren blant annet at hun hadde med seg sin nye Chanel, og at det var kjipt om den ble skitten mens hun hjalp mannen. Så derfor lot hun være.

«Jeg har vært på førstehjelpskurs, og jeg vet hvor viktig det er. Det gjør vondt at så mange skrev at jeg har ødelagt hele mitt rykte når jeg egentlig bare ville godt. Jeg ville bare skape engasjement rundt en sak som ungdom fort kan ha vanskelig for å sette seg inn i, og hvordan gjør man det? Jo, ved å provosere. Ved å få folk til å innse hvor viktig det er!», skrev bloggeren i det oppklarende innlegget.

- Den hetsen Sophie Elise Isachsen har blitt utsatt for tar vi sterk avstand fra. Tanken bak dette initiativet var å lage et stunt for å få økt bevissthet rundt førstehjelp, skriver Norsk Folkehjelp.