Norsk Folkehjelp river ned asylinstituttet

Med Frp's lukkede mottak vil man få et trygt sted å være mens man er på flukt og vesentlig kortere saksbehandlingstid enn i dag.

BRYTER IKKE KONVENSJONER:  Frp kommer ikke til å bryte internasjonale konvensjoner, uansett hvor mange ganger dette gjentas, skriver Per Sandberg. Foto: Bjørn Langsem
BRYTER IKKE KONVENSJONER: Frp kommer ikke til å bryte internasjonale konvensjoner, uansett hvor mange ganger dette gjentas, skriver Per Sandberg. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Debattinnlegg

Norsk Folkehjelp skriver i Dagbladet 25. august at med Frp i regjering må man passe seg for å søke asyl. Det er jeg ikke enig i; med Frp's lukkede mottak vil man få et trygt sted å være mens man er på flukt, vesentlig kortere saksbehandlingstid enn i dag og mulighet til å komme raskere og mer effektivt inn i det norske samfunnet.

Norge vil oppnå sikrere samfunn da vi vil finne ut hvem disse søkerne er før de får tilgang til vårt rike. Dette er et gode for den enkelte som har krav på beskyttelse, samtidig som det ikke frister dem som åpenbart ikke har et beskyttelsesbehov til å komme hit. Frp er opptatt av å hindre kriminalitet, noe Norsk Folkehjelp sier seg enige i. Likevel nevner de ikke med et ord at det faktisk pågripes mange asylsøkere for narkotikasalg og andre alvorlige kriminelle handlinger mens det ventes på vedtak i asylsaken. Dette er et problem for hele asylinstituttet og ikke minst for den enkelte som faktisk oppfører seg og som har krav på beskyttelse. Norsk Folkehjelp burde ta dette problemet på alvor i stedet for å se bort.

Frp kommer ikke til å bryte internasjonale konvensjoner, uansett hvor mange ganger dette gjentas. Dette vet Norsk Folkehjelp, eller så har de dårlig kunnskap om det de driver med. Hellas har lukkede asylmottak og disse kan brukes som modell for våre løsninger. Det vil ikke si at vi anser hele «Hellas? asylpraksis som en rollemodell», slik Norsk Folkehjelp hevder. Selvfølgelig er det feil at de med hjelpebehov ikke får hjelp. Men som også Norsk Folkehjelp peker på, er det et stort problem i Hellas at de som ikke sitter i lukket mottak begår kriminalitet.

Kanskje Norsk Folkehjelp skal tenke litt over årsak og virkning før de angriper nye løsninger? Frp vil styrke asylinstituttet. Norsk Folkehjelp river det ned.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.