Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Form seg selv nok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORSK FORM: Norsk Form har ikke mangel på dyktige og dedikerte medarbeidere. Stiftelsen har et ledelsesproblem. Et styre og en direktør som hele tiden besvarer all kritikk med at alt er såre vel, får etter hvert et problem med sin egen troverdighet.Det er deres ansvar at folk flest i Norge ikke har en anelse om hva Norsk Form holder på med. Om man har 1343 presseklipp i året eller 5000 er faktisk likegyldig hvis det ikke fører til noe. Nåværende styre og ledelse har ikke klart å løfte Norsk Form inn på den samfunnsmessige dagsorden. Deres synlighet i de siste årene har bestått i å svare unnvikende på kritikk.

DET ER FINT at kammerorkester og ULTIMA-festivalen i Oslo får prøverom og scene fordi Norsk Form ikke har klart å leie ut sine gamle lokaler. Men dette har da ingenting med Norsk Forms formål, drift og fokus å gjøre! For å sikre denne scenen må Norsk Form søke om ekstrabevilgninger på tilsammen 12 millioner, med 1,5 millioner hvert eneste år frem til 2012. «Leieforpliktelsene i Kongens gate vil ikke bli solgt. Pengene er en rimelig pris for ny kulturscene i hovedstaden», sies det. Samtidig skriver direktøren i årets budsjettsøknad til departementet at dette «... vil selvsagt svekke institusjonens økonomiske evne og handlingsrom.»

LEDELSENS holdning er ikke bare ulogisk, den virker uansvarlig. Antydningen om at jeg er kritisk til Norsk Form fordi jeg ikke ble direktør for fire år (!) siden, fortjener ingen annen kommentar enn å vise til den mislykkede tilsettingsprosessen der den er beskrevet. Nåværende styreleder var medansvarlig for prosessen og de store kostnadene som gikk med til annonsering og konsulentbistand uten resultat. Interesserte anbefales å laste ned professor Søren Kjørups kritiske rapport om Norsk Form fra 2004. Den har rapportnummer 35 og fås gratis på Norsk Kulturråds hjemmesider. Kultur- og kirkedepartementet burde idag lese Kjørups rapport om igjen. Det er der i huset spørsmålet må stilles: Er Norsk Form verdt prisen?