Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk framgang i spill-OL

Det norske laget Clan eXcellence har gått videre.

 • Diskuter spill!
 • Alt om spill!

  (Dagbladet.no): De innledende rundene er nå over i «Counter-Strike: Condition Zero»-turneringen i World Cyber Games i San Francisco.

  Dagbladet.no sponser det norske laget Clan eXcellence, som nå har klart å kjempe seg til en seier i sin gruppe.

  Nå står Clan eXcellence igjen som et av de 16 beste lagene i turneringen, og kjemper om toppremien på 750.000 kroner.

 • Les mer om WCG og tidligere reisebrev fra Clan eXcellence her.

  Torsdag:

  Zevy (Christian) er blitt forkjøla og fått litt feber, (smitta av sjefen selv - Stian aka Morpheus). Ellers gikk deler dagen til å farte rundt på gaming-arenaen for å se på de forskjellige spillerne i de forskjellige spillene.

  Vi har også en norsk spiller med i StarCraft: Brood War (Eivind Leknes) som vant 2 av 3 kamper og er da videre i turneringen. Han skal spille neste kamp fredag 9. oktober 10:00.

  Sponsorene til World Cyber Games har egne stands på arenaen med masse kule effekter, vi tok en del bilder av dette og legger dem ut her på dagbladet.no.

  Ellers har spillerne vært slitne og slappet av for det meste mens jeg (Stian) har deltatt i teamleder-møter.

  Fredag:

  10:00: - Vi står opp for å gjøre oss klare til dagens kamper hvor vi skal møte MySod og Pentagram som er i våres gruppe. Denne gruppen sies å være en av de hardeste i turnerningen, men det skal ikke stoppe eXcellence.

  12:00 - Vi reiser ned til spill-arenaen for å varme opp til dagens første kamp som er mot MySod.

  Kampen skal ikke starte før 13:30, men MySod og dommerne driver konstant og maser om det er greit at vi starter tidligere.

  Da vi allerede har fått tildelt liten tid til oppvarming her nede, ga jeg beskjed om at dette ikke er aktuelt, og at vi skal starte etter skjema - og ikke et sekund før.

  Pentagram har allerede slått MySod 23-1 i forrige kamp, så i denne kampen kommer MySod til å gjøre alt for å henge med videre i gruppa.

  13:30 - Kampen starter og MySod åpner bra med å ta ledelsen 3-0, etter dette våkner eXcellence og kjemper seg til en velfortjent seier.

  Det var en spennende kamp som jeg ble nødt til å se fra 20 meters, hold da ingen får lov til å stå bak spillerne mens spillingen pågår. Da var det veldig kjekt med videokamera og zoom.

  Dette var en utrolig viktig seier for eXcellence som nå skal møte Pentagram 17:00. Vinneren av denne kampen går videre i turnerningen og vil da automatisk bli blant de 16 beste av totalt 50 land. eXcellence har allerede bevist i kampen mot MySod hva de er gode for, så nå er det bare å krysse fingrene.

  Etter kampen drar vi tilbake til hotellet for å studere tidligere kamper av Pentagram. Vi reiser tilbake ca 16:00 for å varme opp, gutta virker ikke nervøse i det hele tatt, mens jeg (Stian) kaldsvetter og venter bare på at kampen skal komme igang.

  Vi kaster mynt og kron om hvem som skal begynne som hva (ct eller terror), jeg vinner cointoss og eXcellence starter som CT. Kampen starter snart og vi trekker oss tilbake for å se kampen fra videokameraet.

  17:00 - eXcellene går hardt ut som CT og vinner gunround og de fire neste rundene. Pentagram tar så de 3 neste rundene og første runde blir jevn. eXcellence vinner som CT 7-5 og spenningen er bare helt syk.

  Andre runde starter og eXcellence spiller lurt, de er defensive og vinner første runde og de to påfølgende eco rundene. Stillingen er nå 10-5 og jeg står langt bak med videokamera, biter negler og kaldsvetter. eXcellence taper to runder men slår fort tilbake og vinner kampen 17-7.

  Gleden var til å ta og føle på da kampen var ferdig, gutta tok helt av med jubel og skriking. Dette var helt rått, vi har slått ut to gode lag og er blant de 16 beste som nå er videre. Det kom fort en kameramann på plass for å filme reaksjonen og gleden etter seieren.

  Som manager og teamleder er jeg utrolig stolt over gutta mine som faktisk beviser for hele verden hvor gode de er. Norge har absolutt grunn til å være stolte av eXcellence nå.

  Etter kampen ser vi litt på de forskjellige showene som blir holdt utenfor spill-arenaen hver dag før vi reiser videre til hotellet for å spise og slappe av. Vi hadde planer om å reise ut med WCG bussen 22:00 som skulle vise oss rundt i San Francisco, men dette ble det aldri noe av da alle var helt utmattet og ville helst lade opp batteriene til morgen dagens viktige kamp(er).

  Det er nå 16 land/lag igjen, her skal det spilles single elimination (best av 3 maps). Vinneren her går videre, og er da sikret å bli blant de 8 beste i turnerningen. eXcellence skal møte FMJ_Invictus som er fra Malaysia 19:00 (Norsk tid). Da er det bare å krysse fingrene for eXcellence. Vinner de denne kampen (selvfølgelig vinner de) spilles neste kamp klokken 23:00 norsk tid.

  Dere kan også se skjema over kampene og gruppene ved å sjekk denne linken: http://www.worldcybergames.com/tournament/tr_2004_bracket.asp?mode=single&i_s_itemno=239

  Hvis dere har CS:CZ kan dere se kampene live via HLTV.

  HLTV IP adresser til eXcellence vs FMJ:

 • Denne adressen fungerer best for de som er i USA: 216.111.165.254:27026
 • Denne adressen fungerer best for de som er i Europ: 83.98.149.68:27056

  Tror man kan se live via wcg sine websider også, webtv - www.worldcybergames.com..

  Husk å få med deg nyhetene fra WCG som blir skrevet på NESC.nu under hele turnerningen. Hvis du ikke har mulighet til å se kampen live kan du se resultatet på der når kampen er ferdig.

  Tusen takk til alle som har sendt oss mail og gitt oss deres support, uten dere ville det ikke vært det samme! Hvis dere har spørsmål eller hilsener kan dere sende de til meg på stian@nesl.nu.

 • Diskuter spill!
 • Alt om spill!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media