«Norsk» GP fra Estland

To nordmenn sitter med hovedansvaret for årets Melodi Grand Prix i Estland. - Jeg kan love et spektakulært og moderne show, sier Marius Bratten (34), som har tv-regien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bratten er fra Oslo, men er utdannet i Sverige. Til daglig jobber han i Sveriges Television (STV) i Stockholm.

Hans høyre hånd i forberedelsene til EuroSong-finalen i Tallinn lørdag 25. mai, er script og regiassistent Reidunn Nørstelien i NRK.

- Estisk tv (ETV) har bare 350 ansatte. De mangler økonomiske, tekniske og menneskelige ressurser til å kunne gjennomføre et så stort løft som en Grand Prix-finale er. Siden jeg hadde regien for den svenske GP-finalen i Globen for to år siden, ble jeg spurt. NRK har god ekspertise på flerkamerabruk og avvikling av store tv-show. Gjennom GP-veteran Pål Veiglum fikk jeg en regiassistent fra Norge, sier Bratten.

- Spennende

Han har allerede arbeidet i den estiske hovedstaden i fem uker. Selv om Estland mangler praktiske ressurser, skorter det ikke på kreativ kunnskap.

- Jeg tror årets GP-show kan bli et av de mest spennende på mange år. ETV består av mange unge, godt utdannede og kreative mennesker med utrolige ideer. «Et moderne eventyr» er den dramaturgiske rammen rundt tv-showet. Jeg kan love dere et spektakulært show, sier Bratten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer