Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Grand Prix mareritt

JERUSALEM (Dagbladet :på nettet)Teknikken sviktet fullstendig for Norges Grand Prix-håp, Stig van Eijk, da han sang i melodifinalen i Israel i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige vant Melodi Grand Prix

Stig fikk en ekstrem høy lyd rett i øregangen fra høytaleren som spilte bakgrunnsmusikken. Norge klagde, og ba om å få synge på nytt, men klagen ble avslått.

- Stig er lei seg og har vondt i hodet og ørene. Lydproblemene er årsaken til at det gikk så galt som det gjorde. Jeg så det på ham, han var helt paralysert. Men han stod på som best han kunne. The show must go on, sier van Eijks manager Peter Brandt til Dagbladet like etter finalen.

Tidligere denne uka, under generalprøvene hadde også Stig van Eijk problemer med lyden. Derfor fikk ikke Norges deltager en ordentlig gjennomkjøring av programmet. De som var ansvarlig for teknikken lovet på tro og ære å rette opp i feilene, noe de også gjorde på generalprøven bare noen timer før finalen. Men så sviktet alt igjen.

Den sure og svake vokalinnsatsen skyldes, i følge Sand og Brandt, at lyden som ble formidlet gjennom ørepluggen var altfor høy. Dermed ble det en eneste vassen lydgrøt Stig van Eijk måtte forholde seg til.

Trøst

Stig van Eijk får trøste seg med at hans populæritet langt fra er dalende i Norge selv om det ikke gikk hans vei i Midtøsten. I Norge overfalles han av unge jenter som elsker musikken hans, og utseende til bergenseren.

TRØST:Pappa Bjørn trøster sønnen Stig så godt han kan etter at sønnen trynet i Melodi Grand Prix på grunn av en teknisk feil hos arrangøren.