Foto: Codemasters «Colin McRae: DiRT» var en ny start for serien. Til neste år ruller serien videre og avlegger blant annet Norge et besøk.
Foto: Codemasters «Colin McRae: DiRT» var en ny start for serien. Til neste år ruller serien videre og avlegger blant annet Norge et besøk.Vis mer

Norsk granskog i «DiRT 3»

- Det største rallyspillet som noensinne er lagd.

||| Like etter at den første traileren ble sluppet, har nå de første detaljene fra «DiRT 3» blitt gjort kjent.

Det er spillbladet Edge som har snakket med utvikleren og bretter ut disse opplysningene fra bilspillet som er ventet først til neste år. Eurogamer har stormlest den nye utgaven av Edge og viderebringer det mest essensielle fra artikkelen.

Noe av det Codemasters fokuserer på til «DiRT 3» er stor variasjon i vær og mange ulike løpsmoduser. Vi kan forvente oss dynamisk vær og støtte for å laste opp videoer direkte til YouTube, i tillegg til mulighet for å spille mot en venn med delt skjerm.

Spillets sjefdesigner Matt Horsman sier at «DiRT 3» blir « det største rallyspillet som noensinne er lagd».

Og av landene som dukker opp i spillet er Norge representert, i tillegg til baner lagt til Aspen (USA), Monte Carlo og Afrika. Det totale løypeantallet vil ligge på 100, forteller Codemasters til Edge.

- Mer detaljerte biler Karrieremodusen blir bygd om i forhold til «DiRT 2». Neste gang blir det et langt større fokus på å kjøre som et lag, og du begynner din ferd mot rally-toppen med tilgang på bilmodeller fra 90-tallet. Bare for moro skyld har Codemasters innlemmet en Morris Cooper i bilparken, skriver Eurogamer.

Vi blir i det hele tatt forespeilet en variert garasje, med både moderne og klassiske modeller. Tradisjonen tro i DiRT-sammenheng inkluderes det også andre kjøretøy enn bare de tradisjonelle rally-bilene. Både super-boogier og større doninger (RAID trucks) blir nevnt, og Codemasters hevder at alle modellene vil fremstå langt mer detaljert enn til nå i spillserien.

Mange mislikte menyene i «DiRT 2», som var tunge, og tvang deg til å traske inn i ditt mobile hjem for å velge neste løp. Dette har Codemasters nå skrapet og i stedet funnet det de omtaler som «en mer stilisert» form.

De trekker også fram muligheten til å redigere videoer med repriser som inneholder dine beste øyeblikk fra løypene, for deretter å dele de på YouTube. De to første DiRT-spillene bar navnet til rallylegenden Colin McRae, som døde i en helikopterulykke tre måneder at det første «DiRT» ble lansert i 2007.

Noe av det Codemasters forsøkte å gjøre med denne revitaliserte rallysportmerkevaren, var å fjerne spillet noe fra den mest hardbarkede rally-settingen — der bare du og en kartleser må tilbringe timer sammen i de dype, finske skoger. Det medførte større variasjon i baner og løpsmoduser, samt en variert garasje.

Toner ned det amerikanske «DiRT 2», som kom ut til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 i fjor høst gikk enda lengre enn det første «DiRT» ved å tilføre rallyspillsjangeren noe nytt. X Games var inkludert i spillet, i tillegg til at hele spillet var gjennomsyret av en amerikansk tone. Codemasters? Gavin Cheshire uttalte i forbindelse med annonseringen av «DiRT 3» at de kanskje overdrev i forsøket på å gjøre en populær, europeisk bilsport mer amerikanisert.

- «DiRT 2» er et briljant spill, men det er bare amerikanske aksenter der. Kanskje vi gikk for langt, sa Cheshire i intervjuet med Edge i mars. Han la til at Codemasters akter å hedre opphavet som ligger trygt forankret i Storbritannia og Europa til det neste spillet.

I den ferske Edge-saken hevder utviklerne at de har funnet «den perfekte balansen» mellom å skulle appellere til amerikanske og europeiske kunder, både når det gjelder den generelle tonen i spillet og gjennom stemmene du hører før, under og etter løpene.

Artikkelen nevner også fire såkalte party modes (Transporter, Goldrush, Outbreak og Can ?n? Mouse) samt et nytt poengsystem som også tar hensyn til hvor nær du har vært ulike hindringer gjennom løpet — og gir deg ekstrapoeng for dristig kjøring.

NB! Bildene i denne saken er fra de to første DiRT-spillene, i og med at den første bunken med offisielle skjermbilder fra «DiRT 3» fortsatt lar vente på seg.  

«DiRT 3» lanseres en gang i 2011, og det forventes at spillet slippes til PC, Xbox 360 og PS3.