«Norsk» Hollywood-film på topp i USA

Strømmer til kinoene for Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helgen var det premiere i Nord-Amerika på Tommy Wirkolas actioneventyr «Hansel & Gretel: Witch hunters».

Filmen, en slags fortsettelse på det kjente brødrene Grimm-eventyret om Hans og Grete som blir fanget av en slem heks, har fått heller lunken mottakelse av anmelderne, men publikum ser ikke ut til å la seg skremme av det.

100 millioner Ifølge filmnettstedet Deadline.com er «Hansel & Gretel» nemlig den mest besøkte kinofilmen i USA og Canada denne helgen. Så langt har
denne helgen har den spilt inn 18 millioner dollar, om lag 100 millioner kroner, og er satt opp på over 3000 kinoer i Nord-Amerika.

Bak Wirkolas film på lista følger Guillermo Del Toros nye grøsser «Mama» og de to Oscar-favorittene «Silver Linings Playbook» og «Zero Dark Thirty».

Renner og Sundquist Men til tross for «Hansel & Gretel: Witch hunters» topper besøkslista, skriver Deadline.com at besøkstallet er skuffende lavt, og at det derfor er bra at filmen bare kostet 50 millioner dollar - et relativt beskjedent beløp for en Hollywood-blockbuster.

Jeremy Renner, kjent fra «The Hurt Locker og den siste Jason Bourne-filmen, og Gemma Arterton («Quantum of Solace», «The Boat That Rocked») har hovedrollene i Wirkolas Hollywood-debut, men det er også gjort plass til blant andre Bjørn Sundquist og Ingrid Bolsø Berdal.

Russland-suksess Forrige helg hadde filmen sin førte premiere, i Russland, og tjente der inn mer enn Quentin Tarantinos mye omtalte westernepos «Django Unchained». «Hansel & Gretel» tjente inn 7,3 millioner dollar, hvorav hele 98 prosent kom fra 3D-visninger, meldte bransjenettstedet Exhibitor Relations på Twitter.

«Hansel & Gretel: Witch hunters» har premiere på norske kinoer den 1. februar.

<strong>På topp:</strong> Publikum strømmer til for å se Tommy Wirkolas nye film. Her er han fotografert i en badestamp i forbindelse med lanseringen av «Død snø».

Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet
På topp: Publikum strømmer til for å se Tommy Wirkolas nye film. Her er han fotografert i en badestamp i forbindelse med lanseringen av «Død snø». Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer