Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk jazz-slepp i Paris

PARIS (Dagbladet): Paris satser på norsk jazzvår. Ikke mindre enn fem norske jazzplater kom ut samtidig i går. Det ble behørig feiret med norsk konsert på musikkstedet Opus Café.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er det vi kaller en elektronisk operasjon av en musikalsk bevegelse, sier Véronique Guegan hos PolyGram Jazz. Hun er overbevist om at det er et marked i Frankrike for denne norske jazzen, en blanding av jazz og elektronisk musikk. Nils Petter Molvær har allerede et navn her, og Jazzland-etiketten garanterer kvalitet.

De fem platene i vårslippet er Bugge Wesseltofts «Sharing», Eivind Aarsets «Svart elektronikk», Jon Balkes «Saturation», Jon Balke Magnetic North Orchestra «Solarized» og Audun Kleives «Bitt».

- Det er interesse for det vi holder på med. Det er jo ikke pop, og vi er ikke gale tenåringer som springer rundt. Universal jazz ble interessert i selskapet, forklarer Bugge Wesseltoft.