Hollywood Foreign press saksøkes av norsk journalist

Norsk journalist i Hollywood-bråk

En norsk kjendisjournalist kaller Hollywood Foreign Press for et kartell, og mener hun blir hindret fra å bli innlemmet i organisasjonen.

TRØBBEL: Hollywood Foreign Press, som deler ut Golden Globe-prisen, blir nå saksøkt av norsk kjendisjournalist. Foto: AFP.
TRØBBEL: Hollywood Foreign Press, som deler ut Golden Globe-prisen, blir nå saksøkt av norsk kjendisjournalist. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En norsk kjendisjournalist i Los Angeles har saksøkt Hollywood Foreign Press (HFPA). Hun anklager organisasjonen for «kartellvirksomhet».

Ifølge søksmålet som ble sendt inn mandag i California føderale domstol, hevder hun at HFPA har vedtatt medlemsregler som utelukker kvalifiserte søkere som konkurrerer med eksisterende medlemmer, skriver The Hollywood Reporter.

De som søker om medlemskap i HFPA kan heller ikke jobbe for konkurrerende mediehus til de som allerede er medlemmer, hevder søksmålet.

Hollywood Foreign Press er en organisasjon sammensatt av journalister som dekker filmindustrien i USA. Organisasjonen er mest kjent for deres utdeling av Golden Globe-prisen.

Kartell

Det er kjendisjournalist Kjersti Flaa, som blant annet har jobbet som reporter for «God kveld Norge», Dagbladet og VG, som har saksøkt organisasjonen. Hun reagerer på at HFPA bare har 87 medlemmer, hvorav mange av dem er i 70-åra, og at organisasjonen nekter å ta imot nye medlemmer, skriver Variety.

- Dette er et kjempestort skritt å ta, men jeg synes det er et veldig viktig skritt å ta, sier Flaa på telefon til VG natt til tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer