<strong>TRØBBEL:</strong> Hollywood Foreign Press, som deler ut Golden Globe-prisen, blir nå saksøkt av norsk kjendisjournalist. Foto: AFP.
TRØBBEL: Hollywood Foreign Press, som deler ut Golden Globe-prisen, blir nå saksøkt av norsk kjendisjournalist. Foto: AFP. Vis mer

Hollywood Foreign press saksøkes av norsk journalist

Norsk journalist i Hollywood-bråk

En norsk kjendisjournalist kaller Hollywood Foreign Press for et kartell, og mener hun blir hindret fra å bli innlemmet i organisasjonen.

Publisert

En norsk kjendisjournalist i Los Angeles har saksøkt Hollywood Foreign Press (HFPA). Hun anklager organisasjonen for «kartellvirksomhet».

Ifølge søksmålet som ble sendt inn mandag i California føderale domstol, hevder hun at HFPA har vedtatt medlemsregler som utelukker kvalifiserte søkere som konkurrerer med eksisterende medlemmer, skriver The Hollywood Reporter.

De som søker om medlemskap i HFPA kan heller ikke jobbe for konkurrerende mediehus til de som allerede er medlemmer, hevder søksmålet.

Hollywood Foreign Press er en organisasjon sammensatt av journalister som dekker filmindustrien i USA. Organisasjonen er mest kjent for deres utdeling av Golden Globe-prisen.

VANT PRIS: Brad Pitt vant pris for beste birolle under nattas Golden Globe, og benyttet anledningen til å slå av en spøk om datinglivet sitt. Se også noen av de andre vinnerne. Video: Hollywood Foreign Press Association Vis mer

Kartell

Det er kjendisjournalist Kjersti Flaa, som blant annet har jobbet som reporter for «God kveld Norge», Dagbladet og VG, som har saksøkt organisasjonen. Hun reagerer på at HFPA bare har 87 medlemmer, hvorav mange av dem er i 70-åra, og at organisasjonen nekter å ta imot nye medlemmer, skriver Variety.

<strong>SAKSØKER:</strong> Kjersti Flaa saksøker Hollywood Foreign Press etter at hennes søknad om medlemskap har blitt avslått to ganger. Foto: Dagbladet.
SAKSØKER: Kjersti Flaa saksøker Hollywood Foreign Press etter at hennes søknad om medlemskap har blitt avslått to ganger. Foto: Dagbladet. Vis mer

- Dette er et kjempestort skritt å ta, men jeg synes det er et veldig viktig skritt å ta, sier Flaa på telefon til VG natt til tirsdag.

Kjersti Flaa hevder HFPA fungerer som et kartell i strid med antitrustlovene.

Ifølge søksmålet avviste organisasjonen gjentatte ganger Flaas søknad om medlemskap. Hun hevder at HFPA-medlemmene utnytter sine medlemsfordeler for å skaffe intervjuer og monopolisere markedet for Hollywood-dekning i forskjellige land.

- HFPA er så fokusert på å beskytte sin monopolstilling og skattefrie fordeler at organisasjonen har vedtatt regler som utelukker kvalifiserte søkere fra medlemskap, heter det i søksmålet.

Grunnløst

I en uttalelse til the Hollywood Reporter sier HFPA at Flaa ikke kan true seg til et medlemskap, og at hun krever å bli innlemmet i organisasjonen før søknadsperioden er avsluttet.

- HFPA tar på alvor sine forpliktelser som organisasjon og sin dedikasjon til utenriksjournalistikk og filantropi, og vi kommer til å forsvare oss mot disse grunnløse påstandene, skriver organisasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer