Norsk kinoskrekk

Norsk skrekkfilm er en sjeldenhet, men til høsten kommer en på kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

'22' heter den bloddryppende filmen, som skal få det til å gå kaldt nedover ryggen på dem som beveger seg inn i kinomørket. '22' er den første ekte norskproduserte skrekkfilmen noensinne, i følge produksjonsselskapet Rabalder som lager filmen.

- Alt annet som før har fått merkelappen skrekkfilm, er egentlig bare skumle thrillere eller i beste fall grøssere. Det hevder produsent og regissør av 22, Eystein Hanssen.

Han har lenge hatt et ønske om å lage en ekte skrekkfilm, i god klassisk skrekktradisjon, slik John Carpenter lagde dem på 70- og 80-tallet.

Fra ide til film

Skrekkfilmen '22' lages av de to regissørene Pål Aam og Eystein Hanssen. Sammen har de utviklet manuset fra en ide som de fikk i 1998. Innspillingen startet i fjor høst etter et års planlegging. Kun 16 dager brukte filmteamet på å skyte scenene. I god lavbudsjett-ånd gjør den digitale teknologien kostnadene lave og innspillingstiden kort.

Koipier internett-suksess

- Kan du sammenligne '22' med 'The Blair Witch Project'?

- Det er en viss likhet i måten prosjektene er kommet i gang på, men innholdsmessige er de ulike. '22' er mer tradisjonell i formen som film, men de to filmene er produsert med delvis den samme teknikken, sier Hanssen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.