TOK TREDJEPLASS: Norges lag med Ørjan Johannessen i spissen kom på tredjeplass i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe. 





 




Foto: JESSICA GOW / NTB scanpix
TOK TREDJEPLASS: Norges lag med Ørjan Johannessen i spissen kom på tredjeplass i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe. Foto: JESSICA GOW / NTB scanpixVis mer

Norsk kokkelag tok tredjeplass i Stockholm

Hadde jobbet med menyen de serverte i nesten et halvt år.

Norges lag med Ørjan Johannessen i spissen kom på tredjeplass i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe, melder NTB.

Stjernekokken tok førsteplassen i 2012, og det var derfor knyttet store forventninger til at Johannesen kunne vinne konkurransen for andre gang på rad.

Johannessen ble tildelt tredjeplassen sammen med Jimmy Øien

Norge har til sammen vunnet to av de tre tidligere konkurransene.

De 20 deltakerlandene stiller med et lag hver, med en stjernekokk i spissen. De er fordelt på to dager. Hvert lag presenterte en fiskerett med sei, blåskjell og østers og en kjøttrett basert på unggris. Sverige gikk av med kokkeseieren på hjemmebane, mens Danmark kom på en andreplass.

Frankrike mottok prisen for beste fiskerett, mens Finland mottok prisen for beste kjøttrett.