Norsk komedie blir ny og amerikansk

Komiserien «Bot og bedring» var ingen stor suksess da den gikk på TV 2. Nå skal såpa kokes på nytt - etter amerikansk oppskrift, med komikeren og TV-verten Paul Ryan som innleid sjefskokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre av de forrige skuespillerene er byttet ut, inn kommer veteranen Anne Marie Ottersen og debutantene Solveig Kloppen og Tommy Steinnes - begge hentet fra det voksende miljøet av stand up-komikere. Av de forrige parkeringsvaktene er bare Sturla Berg-Johansen og Kjersti

Fjeldstad tilbake.

-Vi visste ikke nok om situasjonskomedier forrige gang vi laget «Bot og bedring», innrømmer TVø2s dramajef Kristin Helle Valle.

Men nå har hun lært - og mer skal hun lære. Dramasjefen deltar aktivt i undervisningen til amerikaneren Paul Ryan i Oslo denne uka. I fjor sommer var to av manusforfatterne fra «Seinfeld»-serien på besøk.

Til evig tid

Ryan jobber som komikerinstruktør for TV-selskapet CBS, han lager egne TV- og radioshow om celebriteter i Hollywood og har spilt i flere filmer og TV-serier. Det er Rita Paulsen i produksjonsselskapet Wegelius TV som har fått ham til Norge som inspirasjonskilde i arbeidet med å få «Bot og bedring» på TVø2-skjermen igjen.

Det vil skje en gang i løpet av året - 13 episoder er under planlegging, det skal lages en i uka når produksjonen starter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer