Norsk kortfilm ble avvist av alle norske filmfestivaler, men tungvektere i Hollywood vil satse stort

- Vi har drømt om dette.

POLAROIDKAMERAET SKJULER SKREKKELIGE HEMMELIGHETER: Bilde fra den norske kortfilmen «Polaroid» som skal bli spillefilm i Hollywood. Foto: fra filmen med tillatelse fra Eldorado Film og Petter Løkke.
POLAROIDKAMERAET SKJULER SKREKKELIGE HEMMELIGHETER: Bilde fra den norske kortfilmen «Polaroid» som skal bli spillefilm i Hollywood. Foto: fra filmen med tillatelse fra Eldorado Film og Petter Løkke.Vis mer

(Dagbladet): Det var de amerikanske nettstedene Deadline Hollywood og Variety, som først meldte om en «hot» spillefilmavtale, som er på trappene. Bak historien skjuler det seg tre nordmenn.

Avvist i Norge Brødrene Weinstein og produksjonsselskapet Dimension Films vil lage spillefilm av den norske kortfilmen «Polaroid». Filmen ble lagt merke til etter at den vant to priser på «L.A. Horror Short Film Festival». I Norge har filmen blitt avvist av alle festivaler, blant annet Grimstad kortfilmfestival.

Tungvektere i bransjen Dimension Films står bak skrekk-klassikere som «Hellraiser» og «Halloween». Dimension, en tidligere del av Disney-konsernet, eies av Weinstein-kompaniet. Brødrene Weinstein har tidligere vært involvert i Miramax.

Har du lest denne?

Bob Weinstein, bror av Harvey, som har filmene« Pulp Fiction», «Kill Bill» og «Ringenes herre» på samvittigheten er toppsjef i Dimension. Han har personlig sett kortfilmen til nordmennene og likte den, forteller produsent for den norske kortfilmen, Petter Løkke.

- Det er veldig spennende, vi har jo drømt om dette, sier Petter Løkke til Dagbladet.

Historie om besatt kamera Det var kortfilmregissør Lars Klevberg som kom med ideen om et polaroidkamera som det hvilte en forbannelse over. Han får ha regi selv på spillefilmen som nå skal lages. Produsent Løkke forteller at det var en billig kortfilm å lage men at det ikke skulle gå ut over kvaliteten.

- Det er absolutt et heldig tidspunkt for oss, de følger med på nordmenn og skandinaver her borte. Vi får til bra ting på en billig måte, sier produsent Løkke.

Se trailer til filmen «Polaroid» her

Sammenliknet med «the Ring» Scott Stoops, mannen som sørget for å lande avtalen med Dimension Films, sammenlikner filmen med skrekk-suksessen «the Ring». Da skader det ikke at en av de som skal stå bak filmen også sto bak «the Ring», nemlig Roy Lee. Han har også produsert filmene «Lego» og «the Departed».

- Vi har klart å skape litt hype i Los Angeles rundt kortfilmen vår gjennom å delta på festivaler. Da vi vant priser oppdaget Stoops oss og «pitchet» det inn til Dimension, sier den norske kortfilmprodusenten Løkke.

Nå blir det altså spillefilm i Hollywood og de tre nordmennene får slippe til og lage filmen selv.

SKREKKFILMSKAPERNE, FRA VENSTRE: produsent Petter Løkke, regissør Lars Klevberg og produsent John Einar Hagen. Foto: privat
SKREKKFILMSKAPERNE, FRA VENSTRE: produsent Petter Løkke, regissør Lars Klevberg og produsent John Einar Hagen. Foto: privat Vis mer

Siste nytt om film fra Dagbladet

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram