Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk kortfilm til Sundance

«Gjennom mine tykke briller» slår følge med «Monstertorsdag».

(Dagbladet.no): Den prestisjetunge festivalen arrangeres fra 20. til 30. januar i dem amerikanske byen Salt Lake City.

Filmstjerna Robert Redford grunnla festivalen for å gi filmskapere utenfor Hollywood en sjanse, og nå går sjansen til animatørkunstner Pjotr Sapegin og filmen «Gjennom mine tykke briller».

Oppmerksomhet i USA

- Vi er veldig glade. Det er morsomt å få oppmerksomhet på andre siden av atlanteren, sier produsent Rebecca Padoin ved KinoPravda til Dagbladet.no.

«Gjennom mine tykke briller» forteller bestefar sitt svært nærsynte barnebarn en dramatisk historie om hva som skjedde ham under annen verdenskrig. Filmen skal bli en del av «Nå skal du høre», en helaftens spillefilm med premiere 11. mars.

- Passer godt

Sapegin har vært en sentral del av norsk animasjon de siste ti åra, og har han blant annet vunnet Amanda to ganger for filmene «Aria» og «Huset på Kampen».

- Filmen har et litt skjevt syn og uventede vendinger som jeg tror barn liker, og det er en film som passer Sundance godt. Og omvendt, sier Padoin til Dagbladet.no.

BARNEBARNET:Det svært nærsynte barnebarnet ser verden på sin egen måte. Alle Foto: KINOPRAVDA/ORO
BARNEBARNET:Det svært nærsynte barnebarnet ser verden på sin egen måte. Alle Foto: KINOPRAVDA/ORO Vis mer

Fra før er regissør Arild Østin Ommundsens «Monstertorsdag» klar for Sundance.

BESTEFAR FORTELLER:</B> Odd Børretzen er fortellerstemmen i filmen «Nå skal du høre» som «Gjennom mine tykke briller» er en del av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media