Norsk kortfilmslipp

Kortfilmer på rekke og rad på en norsk dvd.

(Dagbladet.no): På lørdag slippes den tredje dvd-samlingen norske kortfilmer i serien «Norsk kort 000-010», og årets disk inneholder det rekordhøye antallet 35 filmer.

Talent

- Det er jo filmer i alle sjangre. De fleste av regissørene er kanskje ukjente for de fleste av oss, men mange av dem er kjente i kortfilmmiljøet, og noen av dem debuterer også snart med spillefilmer, sier prosjektleder Ingrid Dokka ved Norsk filminstitutt til Dagbladet.no.

Filminstituttet gir ut kortfilmene i samarbeid med Film & Kino, og Dokka lover tre timer i film i en dobbel dvd-boks.

- En av filmene jeg kan trekke frem er «Anolit» av Stefan Faldbakken. Den er erindringhistorie fra Hamar-traktene, anbefaler Dokka:

- En dag får en av gutta beskejd om at faren har kommet hjem i en kiste, en far han ikke har sett, og han må arrangere begravelsen. Samtidig blir han kjent med ei jente som nettopp har ankommet, og de er på vei til å innledee et kjærlighetsforhold da han oppdager at de er søsken. «Anolit» handler også om å henge ut, kjøre rundt og annet gutta finner på, en film om liv, død og kjærlighet

Alle sjangre

Blant de 35 filmene finner du også «Houdinis hund» av talentet Sara Johnsen. Dagbladet kåret henne til årets filmtalent 2003 og «Houdinis Hund» har fått flere priser, blant annet juryens spesialpris i Berlin.

- Du finner alle sjangre - dokumentar, animasjon, action, drama, skrekk, eksperiment, barnefilm, altså en samling alle som er glad i film vil like, sier Dokka.

Norsk filminstitutt og Film & Kino skal gi ut en dvd-samling hvert fram til 2010.

<B>TALENT:</B> Bildet er fra Sara Johnsens prisbelønte kortfilm «Houdinis hund».