«Den 12. mann»

Norsk krigsdrama banker «Star Wars»: - Helt rått!

«Den 12. mann» er en publikumssuksess.

TRAILER: Den 12. mann forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Video: Nordisk film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nordmenn har virkelig valfartet til kinoer over hele landet for å få med seg regissør Harald Zwarts krigsdrama «Den 12. mann», om krigshelt og motstandssymbol Jan Baalsruds iskalde flukt fra nazistene og Gestapo.

Tall fra Filmweb viser at hele 484 000 har sett filmen til Zwart, noe som betyr at den per i dag i Norge er sett av langt flere enn 2017s desidert største internasjonale film, «Star Wars: The Last Jedi». Sistnevnte har et besøkstall i Norge på 459 000.

- Det er helt rått! Jeg er glad for at norgeshistorie har en så stor plass i hjertene til det norske folk, sier hovedrolleinnehaver Thomas Gullestad til Dagbladet, og legger til:

- «May the Baals(rud) be with you.»

Bragden blir ikke mindre når man sammenlikner de to filmene, hvis det i det hele tatt går an. Internasjonalt har den siste «Star Wars»-filmen spilt inn over ni milliarder norske kroner, ifølge Forbes. Budsjettet er på over 1,5 milliarder (200 millioner dollar).

Regissør Harald Zwart hviler tydeligvis ikke på laurbærene, og er i full gang på settet til et nytt prosjekt får Dagbladet beskjed om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer