Norsk krim av rang

Allerede omslagsbildet, Edward Hoppers «New York Office», en intim studie i nattlig ensomhet, slår an tonen i den fjerde romanen til Kjell Ola Dahl, norsk krims eneste litterat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

John Hammersten har sittet inne for en forbrytelse han ikke har begått.

Nå er Hammersten ute og vil vite hvem som plantet knark i bilen hans og tipset politiet. Han prøver å spore opp sin tidligere medsammensvorne i nytelsesbransjen, Abel Raag, som viser seg å ha forsvunnet rett etter at restauranten de eide sammen brant ned og Hammersten ble buret inne. Men ingen vil snakke. Verken den tidligere kokken Arnie, som nå livnærer seg som modellfotograf av den mer frynsete varianten, eller Abels elskerinne, advokaten Grete Lindeman.

Samtidig puster både politiet og ukjente størrelser Hammersten nennsomt i nakken. Hans søken etter sannheten blir en livsfarlig ferd gjennom det grådighetens og løgnenens minefelt som noen har lagt ut for ham og Grethe Lindeman. Det skal vise seg å ha en langt dypere grunn enn først antatt, hvor seksuell underkastelse bare er én av flere skjulte sider.

Enkelthet

Digg Kjell Ola Dahl. Han har skrevet en krimroman som er genial i sin nesten episodiske enkelhet. Han har tatt rammen og grunntonen fra den klassiske kioskromanen slik den ble utøvd av Jim Thompson og David Goodis - ureine, men til tider ubehagelig djuptloddende nestorer i faget - og skapt en helnorsk og hard samfunnsrelevant ny-noir basert på primalelementene penger, sex og hevn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer