Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk krim til Monte Carlo

Wenche Foss i en 20-millionerskrim basert på en Karin Fossum-roman. Det er NRKs gave til folket i år 2000. Og med divaen i en av rollene, er det vel bare på sin plass at serien er valgt ut til TV-festivalen i glamorøse Monte Carlo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sejer - se deg ikke tilbake» er en serie i fire deler, basert på Karin Fossums roman «Se deg ikke tilbake». Mandag 10. januar er det verdenspremiere på NRK. Svensk TV følger like etter. Serien skal markedsføres på TV-messa i Cannes i april, men for NRKs del betyr det vel så mye at serien har sluppet igjennom nåløyet til konkurransen i Monte Carlo i februar. Det betyr salg.

Prestisje

- Det er den mest prestisjefylte festivalen for fjernsynsproduksjoner, sier en stolt Bull Tuhus.

Om serien ikke er dyr, i forhold til en spillefilm, ligger det mye prestisje i den.

- Det at vi har valgt å åpne et nytt årtusen med serien gir et signal om hva vi sjøl mener. Vi synes rett og slett den fortjener en så prominent plass, sier Bull Tuhus.

- Den koster et sted mellom 13 og 20 millioner, avhengig av hvordan man regner kostnadene.

- 13 millioner? Ja, det er bare noen små raketter, d'ække mer! sier en slagferdig Wenche Foss.

Satt langt inne

Hun har en av de 35 rollene i serien. En ganske liten en, ifølge Foss selv.

- Jeg har visst fire replikker, men det var utrolig moro å være med. Jeg har ikke gjort så mye krim, heller, jeg!

Hennes sterkeste minne fra innspillingen er forbundet med en salme.

- Vi måtte synge «Så ta da mine hender» 25 ganger før den satt. Så den er jeg vaksinert mot. Det ble lange dager, men jeg tror jeg liker det der, jeg!

Serien byr på alt fra de største skuespillernavnene, som Bjørn Sundquist, Bjørn Skagestad og Wenche Foss, til unge talenter som Thomas Robertsen (23) og Ragnhild Heien (18). Eva Isaksen har regissert, Åse Vikene har skrevet manus og Grethe Rypdal har vært prosjektleder.

STERK TRIO: Wenche Foss flankert av Ragnhild Heien og Thomas Robertsen. Wenche er full av beundring for sine unge kolleger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!