Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk kunst i amerikansk storfilm

Lånte bort bilder til Oscar-vinner.

LÅNER BORT KUNSTEN: Dette er ett av bildene som vises på separatutstillingen «Mother and Sons». FOTO: SCANPIX
LÅNER BORT KUNSTEN: Dette er ett av bildene som vises på separatutstillingen «Mother and Sons». FOTO: SCANPIX Vis mer

||| Da kunstneren Reinhardt Søbye nylig stilte ut i et amerikansk galleri, kom bildene hans med i en ny storfilm med Jake Gyllenhaal og Anne Hathaway i hovedrollene.

Søbye stilte ut sine slående fotografibaserte bilder i Boxheart-galleriet i Pittsburgh. I samme by ble også filmen «Love and Other Drugs» innspilt tidligere i høst — utelukkende på location. Filmfolkene kom over galleriet, og ble så begeistret at de lånte med seg flere av Søbyes arbeider for å bruke dem i filmen.

Filmen er basert på Jamie Reeds bok «Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman», om en legemiddelselger (Gyllenhaal) som faller for en kvinne med Parkinsons sykdom (Hathaway).

Regi er ved Edward Zwick, som tidligere har vunnet Oscar som produsent for «Shakespeare in Love» og også har regissert filmer som «Blood Diamond», «The Last Samurai» og «Glory».

Reinhardt Søbye åpner 7. november separatutstillingen «mother and sons» i Galleri Ramfjord i Oslo. Utstillingen kretser tematisk rundt kjærlighet og uskyld, men kan akkurat som flere av hans tidligere verk sees på som en skarp kritikk mot det moderne samfunnet — selv om Søbye i sine bilder forsvarer kjærligheten.

Han har tidligere deltatt på separat- og kollektivutstillinger i både inn- og utland, blant annet i USA, England, Danmark og Japan.

(NTB)

STILLER UT I OSLO: Dette bildet vil også vises på Galleri Kamfjord.
STILLER UT I OSLO: Dette bildet vil også vises på Galleri Kamfjord. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media