Norsk kunstner får skryt i britisk kunstblad

Blant 25 «kommende stjerner».

(Dagbladet.no): Den norske kunstneren Håvard Homstvedt høster solid anerkjennelse i siste nummer at det sentrale britiske kunstmagasinet Art Review.

Bladet har satt av en side til omtale av nordmannen, som blir nevnt som en av 25 «future greats» - kommende stjerner.

«Disse tekstilmaleriene er enkle, men også sofistikerte, og bærer bud om en tradisjonelt trent kunstner - Homstvedt studerte ved Yale og the Rhode Island School of Design - men også om hans tverrkulturelle bakgrunn,» står det i bladet, som blant annet sammenligner ham med Odd Nerdrum.

Utstilling i Oslo i år

De forteller at han har etablert seg i det stille, men at flere viktige kunstkritikere etterhvert har blitt oppmerksomme på ham.

Homstvedt bor og arbeider i New York og stiller for tiden ut i det anerkjente Kantor Feuer (LHL)-galleriet i Los Angeles. I månedsskiftet november-desember i år kommer han hjem til Norge for å åpne sin første store separatutstilling hos Galleri Riis i Oslo.

Ifølge Galleri Riis fokuserer Homstvedt mye på materialer og overflate i maleriene sine.

Romantiske bilder

KOMMENDE KUNSTSTJERNE: Håvard Homstvedt har fått en helside i det sentrale britiske kunstmagasinet Art Review, som omtaler ham som en av 25 «future greats». Foto: SIV SEGLEM
KOMMENDE KUNSTSTJERNE: Håvard Homstvedt har fått en helside i det sentrale britiske kunstmagasinet Art Review, som omtaler ham som en av 25 «future greats». Foto: SIV SEGLEM Vis mer

- Jeg eksperimenterer mye, men tror jeg er ganske romantisk, at jeg har et følelsesmessig preg på bildene mine. De omhandler generelle menneskelige temaer, sa Håvard Homstvedt da Dagbladet intervjuet ham i New York for et år siden.

- Jeg er inne og maler åtte timer om dagen, ofte mer. Jeg jobber sakte. Egentlig er det for ille å være inne hele dagen, så jeg prøver å komme meg ut om kvelden. Før jeg sovner, skriver jeg opp dagens ideer, sa han om arbeidsdagen sin.