Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Analyse

Norsk kunstner kan ha løsning på tysk dilemma fra andre verdenskrig

Konseptkunstneren Lars Ø Ramberg inn i fastlåst, tysk debatt.

DDR-MONTASJE: Den norske kunstneren Lars Ø Ramberg ved siden av hans installasjon på den tidligere nasjonalforsamlingen til DDR, Volkskammer. Foto: Trygve Monsen / Aftenposten / NTB Scanpix
DDR-MONTASJE: Den norske kunstneren Lars Ø Ramberg ved siden av hans installasjon på den tidligere nasjonalforsamlingen til DDR, Volkskammer. Foto: Trygve Monsen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

Midt i sentrum av Berlin, på enden av paradegata Unter den Linden og ved bredden av elva Spree, har et gedigent praktbygg begynt å ta form. For eldre berlinere vekker konstruksjonen allerede minner, de har sett dette bygget før, i en mer original utgave. Det er nemlig Berlins gamle barokkslott som nå ser dagens lys, igjen.

Høsten 2019 skal slottet gjenåpnes som Humboldt Forum, et museum viet verdenskultur, historie og språk.

Mange har drømt om denne gjenoppbyggingen helt siden østtyske myndigheter sprengte restene av slottet i 1959, andre mener prosjektet, med en kostnadsramme på godt over fem milliarder kroner, er tidenes sløseri.

De siste ukene har den evige debatten rundt byslottet også tatt en helt ny vending. På den 70 meter høye kuppelen sto det originalt et gullkors, nå er spørsmålet om dette også skal få pryde toppen av det gjenoppbygde slottet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?