Norsk lege redder liv i Gaza, latterliggjøres i ny Twitter-trend

Går hardt ut mot Mads Gilbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tromsø-legen Mads Gilbert (67) er igjen til stede når konflikten raser som verst mellom Hamas og Israel. På Shifa-sykehuset på Gaza behandler han sårede og er samtidig kilde for både lokale og internasjonale journalister.

Men etter en uttalelse denne uken, blir legen nå latterliggjort på Twitter under emneknaggen #NorwegianDrConfirmed. Samtidig advarer en israelsk organisasjon mot å bruke nordmannen som kilde.

- Tyder på DIME-bomber Saken, som først ble omtalt i Norge av Natt&Dag, begynte med et intervju Gilbert gjorde med det Palestina-vennlige nettstedet Electronic Intifada.

Der sier han at han har behandlet skader som kan tyde på at israelske styrker bruker såkalte DIME-bomber.

Det samme har leger som jobbet på Gazastripa hevdet i pressen både i 2006 og i 2009, da Gilbert blant ble intervjuet av blant andre den israelske avisen Haaretz om temaet.  

Men da den palestinske journalisten Rania Khalek postet det siste intervjuet fra sin Twitter-profil, ble det bråk. Twitter-brukeren Hen Mazzig, som ifølge sin profil leder en israelsk utdannelsesorganisasjon, uttrykte sin misnøye med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer