- Norsk litteratur er for navlebeskuende på bekostning av samfunnskritikken

- Forfattere som advarer mot politiske tendenser, er nærmest fraværende i dagens litterære kultur.

FØLGER EGEN SUKSESS: Gert Nygårdshaug kjenner på presset når han følger opp kritikerroste «Mengele Zoo». - Det er som å hoppe etter Wirkola. Jeg har vært skikkelig nervøs, altså, sier han. Foto: Christian Roth Christensen
FØLGER EGEN SUKSESS: Gert Nygårdshaug kjenner på presset når han følger opp kritikerroste «Mengele Zoo». - Det er som å hoppe etter Wirkola. Jeg har vært skikkelig nervøs, altså, sier han. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå har jeg truffet blink.

Gert Nygårdshaug humrer godt over slakt-anmeldelsen han har fått i Dagens Næringsliv, av sin siste bokutgivelse, «Zoo Europa».

Han trekker opp snurren på hver side av barten, der han sitter og vokter sine wienerbrød med katten Bonnie. Clyde er for øyeblikket ikke å se.

Bak et hvitt stakittgjerde i Lier lever forfatteren et ganske isolert liv nedi hagen sin, omgitt av nyfødte epler på trær, mens han ser på humler, bier, og maur, og følger med på naturens gang.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer