Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk lydmagiker nominert til tre Grammys

Den norske lydvirtuosen Morten Lindberg er nok en gang i Grammy-prisens søkelys. Han er nominert for tre av fem album i kategorien «Best Surround Sound Album».

GODE ØRER:: Lydmann Morten Lindberg, nominert til 3 Grammy-priser i USA, men har så langt aldri vunnet. Foto: Scanpix
GODE ØRER:: Lydmann Morten Lindberg, nominert til 3 Grammy-priser i USA, men har så langt aldri vunnet. Foto: Scanpix Vis mer

På ti år har Lindberg blitt nominert til over 20 Grammy-priser. Han er denne gang nominert for albumene «Magnificat», «Spes» eller «Amdahl: Astrognosia & Aesop». Det ble klart etter at Grammy-nominasjonene ble offentliggjort mandag.

Nidarosdomens Jentekor og Trondheimsolistene bidrar på albumet «Magnificat». Trondheimsolistene har vært nominert seks ganger tidligere, fordelt på tre ulike produksjoner.

- Man ønsker jo å vinne. Nå har jeg blitt skuffet noen ganger, så i år håper jeg virkelig at vi vinner, sier kunstnerisk leder Øyvind Gimse til Adresseavisen.

Koret Cantus kunne fryde seg etter å ha bidratt på «Spes».

- Det er utrolig artig, for en Grammy henger høyt. Vi skjønner egentlig ikke hvor stort dette er, sier dirigent Tove Ramlo-Ystad.

Den amerikanske popstjernen Taylor Swift dominerte da Grammy-nominasjonene ble offentliggjort mandag ettermiddag. Hele sju nominasjoner vanket det for 25-åringen, som kom med plata «1989» i fjor. The Weeknd er også nominert til sju priser.

I tillegg er Patti Smith er nominert for å lese Jo Nesbøs bok «Blod på snø», eller «Blood on Snow», som den heter på engelsk. Den er nominert i kategorien «Spoken word album».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media