Norsk lydmagiker nominert til tre Grammys

Den norske lydvirtuosen Morten Lindberg er nok en gang i Grammy-prisens søkelys. Han er nominert for tre av fem album i kategorien «Best Surround Sound Album».

GODE ØRER:: Lydmann Morten Lindberg, nominert til 3 Grammy-priser i USA, men har så langt aldri vunnet. Foto: Scanpix
GODE ØRER:: Lydmann Morten Lindberg, nominert til 3 Grammy-priser i USA, men har så langt aldri vunnet. Foto: ScanpixVis mer

På ti år har Lindberg blitt nominert til over 20 Grammy-priser. Han er denne gang nominert for albumene «Magnificat», «Spes» eller «Amdahl: Astrognosia & Aesop». Det ble klart etter at Grammy-nominasjonene ble offentliggjort mandag.

Nidarosdomens Jentekor og Trondheimsolistene bidrar på albumet «Magnificat». Trondheimsolistene har vært nominert seks ganger tidligere, fordelt på tre ulike produksjoner.

- Man ønsker jo å vinne. Nå har jeg blitt skuffet noen ganger, så i år håper jeg virkelig at vi vinner, sier kunstnerisk leder Øyvind Gimse til Adresseavisen.

Koret Cantus kunne fryde seg etter å ha bidratt på «Spes».

- Det er utrolig artig, for en Grammy henger høyt. Vi skjønner egentlig ikke hvor stort dette er, sier dirigent Tove Ramlo-Ystad.

Den amerikanske popstjernen Taylor Swift dominerte da Grammy-nominasjonene ble offentliggjort mandag ettermiddag. Hele sju nominasjoner vanket det for 25-åringen, som kom med plata «1989» i fjor. The Weeknd er også nominert til sju priser.

I tillegg er Patti Smith er nominert for å lese Jo Nesbøs bok «Blod på snø», eller «Blood on Snow», som den heter på engelsk. Den er nominert i kategorien «Spoken word album».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram