Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Maria Bonnevie-film til Toronto

Den viktigste filmfestivalen vest for Atlanteren får fire norske filmer på programmet.

KOMMER I HØST: Maria Bonnevie og Kristoffer Joner i «Uskyld». Foto: Four and a half
KOMMER I HØST: Maria Bonnevie og Kristoffer Joner i «Uskyld». Foto: Four and a half Vis mer

Det er «Upperdog»-regissøren Sara Johnsens nye film, «Uskyld», som nå er tatt ut til filmfestivalen i Toronto i Canada i september. Det er kanskje den viktigste filmfestivalen på det amerikanske kontinentet.

Maria Bonnevie og Kristoffer Joner spiller hovedrollene i «Uskyld», et drama om en kvinne som forlater sin samboer til fordel for ungdomskjæresten, men senere blir funnet livløs og hardt medtatt langt til skogs sammen med to døde menn. I Toronto skal filmen skal vises i programmet for «contemporary world cinema».

Det er tidligere kjent at både «Kon Tiki», hulderfilmen «Thale» og Aksel Hennie- og Pia Tjelta-filmen «90 minutter» skal vises i Toronto. Det skal være første gang siden 2001 at så mange norske filmer står på festivalprogrammet.

Et kort klipp av «Uskyld», som har norsk kinopremiere i november, ble tirsdag vist for pressen da Norsk Filminsitutt presenterte den norske filmhøsten. Tjelta er blant dem som peker ut nettopp denne som den norske filmen hun gleder seg mest til i høst.

- Rett og slett fordi jeg har så stor beundring for regissøren, sier hun.

Også filmfestivalen i Montreal viser fire norske filmer i år.

KJENNER HVERANDRE FRA FØR: Maria Bonnevie og Kristoffer Joner spilte mot hverandre i filmen "Himmelfall" i 2002. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KJENNER HVERANDRE FRA FØR: Maria Bonnevie og Kristoffer Joner spilte mot hverandre i filmen "Himmelfall" i 2002. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media