Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk metal blir tegnefilm

Og Metallica har stemmene. Se traileren.

(Dagbladet.no:) Det må være noe eksotisk og spennende med norsk metal. Tegnefilm- og animasjonsskaperen Brendon Small har et nytt show på trappene, som handler om det problematiske livet til verdens beste heavy metal-band. Og bandet er norsk.

Selveste James Hetfield og Kirk Hammett fra Metallica har lånt stemmene sine til den animerte komedien «Death Clock Metalocalypse». Den voksen-orienterte, tørrvittige serien kommer på amerikansk Cartoon Network allerede i august fordelt på 20 episoder.

Norsk er smårart

At Small valgte et norsk band til serien sin kan ha sammenheng med at norsk heavy metal lenge har gjort det større i utenlandske musikkmiljøer enn i hjemlandet. Redaktør i Faro Journalen Asbjørn Slettemark mener likevel at man ikke bør se bort i fra det eksotiske elementet.

- Norsk metal er sånn passe eksotisk, og serien linker nok til ryktet norsk metal har i utlandet, som ekstremt og underlig. Norsk metal er et stort undergrunnsfenomen, men man bør ikke undervurdere den kuriøse og litt smårare effekten. Det er litt sånn som den svenske kokken i Muppet Show, sier Slettemark.

Navlestolthet

- «Death Clock» er svært flinke, og uhyre populære. Men de er også dumme, farlig dumme. Derfor etterlater de seg kaos og ødeleggelse hvor enn de ferdes, og serverer overdreven og øredøvende heavy metal musikk, skriver Adult Swim på sine hjemmesider.

Mens nettleksikonet Wikipedia siterer følgende beskrivelse: en miks av et lite stykke Norge, «Scooby-Doo» og «Spinal Tap» (et høyst fiktivt metal-band der skuespillermedlemmene parodierer heavy metal-stereotyper).

METALSTEMMENE: Metallica låner bort stemmene sine til tørrvittig animasjonsserie om et norsk metal-band til høsten. Foto: SCANPIX
METALSTEMMENE: Metallica låner bort stemmene sine til tørrvittig animasjonsserie om et norsk metal-band til høsten. Foto: SCANPIX Vis mer

Slettemark utelukker ikke at serien kan bli en hit, som de tidligere undergrunnsseriene Southpark og The Simpsons.

- Det kan bli en kultgreie. Men så synes jo nordmenn at det er vanvittig stas når utenlandske, særlig amerikanske, serier nevner Norge. Vi føler til og med et snev av stolthet når Al-Qaida husker oss på terrorlisten, sier Slettemark.

Kjendisbidrag

Komedien spiller hele veien på skandinavisk metal. I promoteringsversjonen slentrer «Death Clock»-gutta inn på en butikk oppkalt etter det finske metal-bandet Finntroll.

Ved siden av Metallica, har også medlemmer av Nevermore, samt Arch Enemy-gitarist Michael Amott spilt inn stemmer for showet, ifølge Entertainmentwise.

Se traileren her.

EKSOTISK: Asbjørn Slettemark, redaktør i Faro Journalen, tror norsk heavy metal ansees som smårart og spennende.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling