Norsk metal blir tegnefilm

Og Metallica har stemmene. Se traileren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Det må være noe eksotisk og spennende med norsk metal. Tegnefilm- og animasjonsskaperen Brendon Small har et nytt show på trappene, som handler om det problematiske livet til verdens beste heavy metal-band. Og bandet er norsk.

Selveste James Hetfield og Kirk Hammett fra Metallica har lånt stemmene sine til den animerte komedien «Death Clock Metalocalypse». Den voksen-orienterte, tørrvittige serien kommer på amerikansk Cartoon Network allerede i august fordelt på 20 episoder.

Norsk er smårart

At Small valgte et norsk band til serien sin kan ha sammenheng med at norsk heavy metal lenge har gjort det større i utenlandske musikkmiljøer enn i hjemlandet. Redaktør i Faro Journalen Asbjørn Slettemark mener likevel at man ikke bør se bort i fra det eksotiske elementet.

- Norsk metal er sånn passe eksotisk, og serien linker nok til ryktet norsk metal har i utlandet, som ekstremt og underlig. Norsk metal er et stort undergrunnsfenomen, men man bør ikke undervurdere den kuriøse og litt smårare effekten. Det er litt sånn som den svenske kokken i Muppet Show, sier Slettemark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer